Ce si cum ii invatam pe copii despre leadership

Ce si cum ii invatam pe copii despre leadership

Inainte de a te gandi la copilul tau ca la un viitor lider, gandeste-te care sunt motivele pentru care iti doresti asta pentru el. Vrei sa conduca oameni? Vrei sa aiba bani multi? Sau vrei sa fie o persoana implinita? Despre leadership, despre cum il percepem si cum este in realitate, iti vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

„Sa fii lider, pentru unii, inseamna sa fii sef. E simplu sa fii sef sau e un deziderat sa fii sef, dar trebuie sa ne gandim intotdeauna care sunt responsabilitatile din spate”, spune Diana Segarceanu, fondator Avenor College.

Tot ea ne sfatuieste ca, daca vrem copii lideri, nu trebuie sa le cerem sa fie mai mult decat sunt. Este nevoie ca, in primul rand, ei sa isi dezvolte un leadership personal. Sa invete din greselile lor, sa exploreze, sa experimenteze, sa isi exercite autonomia si independenta. Mai tarziu, isi vor da seama daca ii pot conduce si pe altii.

E foarte important, tocmai in contextul tarii noastre, sa intelegem ca leadershipul inseamna sa iti asumi responsabilitatea, in primul rand, inainte de a fi bucuros ca esti in fruntea unor oameni pe care ii conduci, inainte de a vedea privilegiile si beneficiile de a fi sef”, adauga Diana.

Mai multe despre cum ii invatam pe copii despre leadership poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Un comentariu la „Ce si cum ii invatam pe copii despre leadership”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s