Boli transmise de animale de companie

Boli transmise de animale de companie

Un animal de companie poate deveni foarte rapid un membru al familiei. Totusi, este esential sa ii oferim toate tratamentele necesare, intrucat cateii si pisicile pot fi purtatori ai unor paraziti periculosi pentru sanatatea noastra. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre boli transmise de animale de companie.

Printre bolile cele mai des intalnite la caini se numara toxocaroza si chistul hidatic, iar la pisici – toxoplasmoza. Astfel de boli se pot instala peste tot in organism, de la ficat, splina si plamani, pana la creier, ochi si muschi, si sunt adesea asimptomatice. Cu alte cuvinte, ajungem sa le simtim cand apar complicatii. Toxoplasmoza este cu atat mai grava, intrucat poate afecta femeia insarcinata si fatul.

Pentru a evita astfel de situatii, este important sa iti deparazitezi intern si extern animalul de companie si sa ii faci toata schema de vaccinare.

In acelasi timp, este bine sa stabilesti si un set de reguli de igiena in familie, mai ales daca ai un copil mic, care vrea doar sa iubeasca animalutul: spalati-va pe maini dupa ce va jucati cu animalul de companie si nu il pupati.

Mai multe detalii despre boli transmise de animale de companie aflam acum, de la conf. dr. Carmen Cretu, medic primar boli parazitare si tropicale, la Traieste Sanatos cu Simona.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s