Ce sa faci cand observi o situatie de bullying

Ce sa faci cand observi o situatie de bullying

Cazurile de bullying nu se intampla doar intre copii. Un parinte abuziv fata de copilul sau tot bully este. Iar daca asisti la un astfel de caz de bullying, atunci esti martor si ai datoria sa faci ceva. Despre ce poti face cand vezi un parinte bully iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Consider ca avem obligatia sa fim empatici cu absolut orice situatie a unui copil, nu neaparat al nostru”, este parerea Gabriela Nicolaescu, consilier superior in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

Fie ca esti in parc si observi un comportament nepotrivit al unui parinte fata de copilul sau, fie ca piciul tau iti povesteste de un coleg care sufera acasa, fie ca bully-ul se afla chiar la catedra, este important sa faci ceva in privinta asta. Chiar daca nu este vorba de copilul tau si nu vrei sa te bagi in „ciorba altuia”, ai responsabilitatea civica de a actiona intr-un fel, nu doar de a ramane un martor pasiv.

Printre institutiile la care poti apela cand observi situatii de bullying se numara Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Telefonul Copilului (116 111). Chiar si o sesizare anonima va fi verificata.

Mai multe despre solutiile pe care le ai ca martor la un caz de bullying iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s