Bullying la scoala: Cand agresorul sta la catedra

Bullying la scoala: Cand agresorul sta la catedra

Am tot vorbit despre bullying intre copii, dar mai exista si alte instante ale fenomenului, cum ar fi profesorii agresivi. In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, analizam ce solutii avem la dispozitie, atunci cand bullyingul vine chiar de la catedra.

In ultimii ani, au tot iesit la suprafata cazuri de educatori si profesori care isi agreseaza elevii. Nu este ceva nou, dar de-abia acum am inceput cu totii sa discutam public despre fenomenul profesorilor agresori. Ce este nevoie sa faci, ca parinte, pentru a depista astfel de situatii?

„Primul lucru pe care ar trebui sa il facem, inainte sa intram in unitatea de invatamant, cred ca avem datoria sa ii explicam fiecarui copil ce se poate intampla in acea colectivitate, ne indeamna Gabriela Nicolaescu, consilier superior in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, referindu-se la fenomenul bullying.

Este important sa ii ajutam pe copii sa recunoasca un comportament de bullying, chiar si din partea profesorilor, sa nu confunde severitatea cu agresivitate si sa spuna atunci cand vad o nedreptate.

Apoi, vine datoria adultilor de a actiona. Daca afli ca educatoarea sau profesorul copilului tau actioneaza abuziv, poti sesiza urmatoarele institutii:

  • conducerea unitatii de invatamant;
  • inspectoratul scoalar local;
  • Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Mai multe despre ce sa faci cand descoperi ca piciul tau are un profesor abuziv iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s