Ce reprezinta febra pentru organism?

Febra este un mecanism prin care organismul se apar, este o reactie a corpului la actiunea unor microbi, viroze sau banalele raceli de sezon. Valorile febrei nu indica o boala mai usoara sau mai grava. Putem vorbi despre febra atunci cand temperatura sare de 38 grade. La copiii pana in 3 ani singurul termometru pe care trebuie sa-l folosim este cel intrarectral.

La primele semne de febra ii putem administra celui mic Paracetamol sau Ibuprofen, iar daca in 2-3 zile nu scade, e cazul sa apelam la medic. Este recomandat pentru copil sa il hidratam foarte bine, sa nu il obligam sa manance, sa stam in casa la caldurica si nu il scoatem afara in perioada cu febra.

Ilinca Tranulis, medic pediatru, ne explica ce inseamna febra si ce este indicat sa facem atunci cand ne confruntam cu ea la copii, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s