Cum renuntam la biberon?

Asemenea renuntarii la suzeta si despartirea copilului de biberon iti poate da ceva batai de cap. Majoritatea copiilor obisnuiti sa bea din biberon, fie lapte, apa sau suc, se ataseaza de-a dreptul de sticluta cu tetina, ceea ce face renuntarea si mai dificila. Tocmai de aceea ar fi bine sa demarezi procesul de inlocuire a biberonului cu canita intre un an si un an si jumatate. Sunt insa o multime de copii, si cunosc si eu cativa, care beau din biberon si la 3 ani.

Eu imi propun sa o dezvat pe fetita noastra de biberon pana la doi ani, iar asta inseamna ca mai am la dispozitie 12 luni ca sa fac asta. N-am facut insa nimic in acest sens pana acum, si ma intreb cu oarecare emotie cat de greu ne va fi pana vom incuia biberoanele in dulap.

Sunt cat de cat optimista, pentru ca cea mica stie deja sa bea apa si din canita cu cioc, si direct din pahar, cu paiul. Trebuie doar sa incerc sa ii ofer si laptele din cana, sa vedem cum reactioneaza. Cu rabdare si perseverenta sper sa reusesc sa o fac sa uite de biberon pana la un an si jumatate. Dupa aceasta varsta, medicii spun ca exista multe dezavantaje ale hranirii cu biberonul: risc de ingrasare, aparitia cariilor, deformarea danturii si chiar probleme cu somnul.

Georgiana, mama de pici


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s