Debut literar la 13 ani – ”Impactul”, un roman de Alexandra Baetii

Vineri, 10 februarie, la Libraria Mihai Eminescu, a avut loc lansarea romanului ”Impactul”, semnat de eleva de 13 ani Alexandra Baetii. Volumul este aparut la Editura Zorio, care cultiva de ani de zile literatura pentru copii si literatura scrisa de copii.

La lansare au participat: Geta Vodislav – director Libraria Mihai Eminescu, Oana Marin – profesor de Limba si Literatura Romana, Petre Craciun – directorul Editurii Zorio, Radu Laurentiu – directorul Scolii Gimnaziale I.G. Duca si Florin Baetii, moderator, tatal Alexandrei.

Cei prezenti au avut prilejul de a o felicita pe Alexandra de doua ori: pentru debutul literar atat de promitator si pentru ziua sa de nastere care coincide cu lansarea romanului.

Petre Crăciun: Alexandra Baetii, o elevăade 13 ani, debuteaza tare, cu un roman care denota maturitate, imaginatie nestavilita, talent narativ. Alexandra trece de barierele varstei si ne ofera o perspectiva aproape neverosmila a unei luni care se napusteste cu ferocitate asupra unei adolescente abia venite in Romania impreuna cu parintii sai. Constructia epica nu se rezuma doar la dificultatile de adaptare ale unei fete care aterizeaza din Olanda direct in ”clasa a XI-a B”. Personajul cartii afla ca parintii sai nu sunt cei naturali, ci directorii unei mari companii de arme. Ei, ce spuneti de asta? Adolescenta este silita de proprii parinti sa faca fata unui test inuman, cu privatiuni imense, pentru a fi selectata in aceasta afacere secreta, cu afaceri tenebroase.

Cassandra reuseste sa evadeze din cusca umana in care este inchisa, pentru a fi pregatita sa preia conducerea companiei, fara ca ea sa isi doreasca acest lucru. Va semna contractul prin care trebuia sa ajunga directorul companiei? Finalul ramane deschis, asa incat trebuie sa stam cu ochii pe Alexandra pentru a afla continuarea.

”Impactul” este o carte captivanta, un debut pe cinste al unei fete care nu se va opri aici.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s