Ce faci cand tusea la copii continua si dupa raceala

Ce faci cand tusea la copii continua si dupa raceala

Nu este iesit din comun ca, dupa o raceala, tusea la copii sa persiste cateva saptamani. Totusi, multi parinti nu stiu cum sa reactioneze intr-o astfel de situatie. Astfel, la Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre tuse ca un alt pas spre insanatosire si despre ce poti face pentru a-i veni puiului tau in ajutor.

„Tusea este modul in care organismul incearca sa mentina plamanii neobturati si curati”, explica Ivona Ivana, farmacist specialist. Cu alte cuvinte, tusea la copii este, de fapt, un mecanism prin care corpul se protejeaza.

De cele mai multe ori, tusea apare ca urmare a unei infectii virale a cailor respiratorii, precum rinofaringita sau bronsita. Mai sunt si cazurile in care cel afectat locuieste intr-un mediu iritant, poluat sau cu aer uscat, cazuri in care tusea este iminenta.

De cele mai multe ori, o viroza rezulta intr-o tuse seaca, ce se transforma apoi in tuse productiva.

„Tusea seaca este un simptom deosebit de chinuitor si obositor, care il tulbura nu numai pe micul bolnav, dar si pe cei din jurul lui”, explica Ivona Ivana. De obicei, este un lucru normal ca tusea sa persiste si pana la 3-4 saptamani.

Din fericire, exista o multime de produse care alina tusea la copii, siropuri care pot fi administrate chiar si de la varsta de 6 luni si pana la 6 ani. Mai multe despre astfel de produse si despre cazurile in care este indicat sa iti duci copilul la medic iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune sustinuta de:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s