Ce asteptari ai de la gradinita copilului tau?

Ce asteptari ai de la gradinita copilului tau?

Daca deja ai inceput sa te gandesti la inscrierea la gradinita, probabil ca ti-ai facut si o imagine despre cum va fi aceasta experienta pentru puiul tau. La Parinti de Pici, vorbim despre lucrurile de care sa tii cont atunci cand alegi gradinita copilului tau.

In functie de asteptari legate de spatiul in care va pasi puiul tau, dotari, educatori, activitati sau meniu, incepem sa cautam si sa analizam diverse optiuni de gradinite, private sau de stat, unde sa-i inscriem pe micutii nostri.

Distanta fata de casa sau fata de serviciul parintilor este unul dintre criteriile de baza de care tine cont orice parinte atunci cand incepe sa caute o gradinita. Bineinteles ca e de preferat sa petreci cat mai putin timp pe drum, spre si dinspre gradinita, dar acesta nu e singurul criteriu de care sa tii cont.

La fel de importante sunt atmosfera generala din gradinita, atitudinea si comportamentul educatoarelor, meniul zilnic al micutilor, dimensiunea si dotarile salilor, programul de functionare, tipul activitatilor, numarul optionalelor, numarul de copii dintr-o grupa sau timpul petrecut in aer liber.

Lista este lunga si de aceea este bine sa iti notezi toate aspectele mentionate mai sus sau care ti se par mai importante dintre ele, pentru a alege mai usor gradinita ideala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s