Educatia in natura – beneficii pentru copii

Educatia in natura – beneficii pentru copii

Prichindeii au nevoie de joaca si activitati in natura, pentru o dezvoltare armonioasa. La Meditatii pentru parinti, vorbim cu fondatorul unei gradinite care are la baza educatia in natura si iti prezentam beneficiile sale.

Motivul pentru care noi am decis sa deschidem un sediu in padure este ca am citit multe studii legate de cum se dezvolta copiii care cresc in natura”, explica Dan Prediger, fondator Karin‘s Kids Academy.

Printre beneficiile unei educatii in natura, el aminteste: dezvoltarea creierului, incurajarea creativitatii si a autonomiei, intarirea sistemului imunitar, cresterea increderii in propriile forte, dezvoltarea motricitatii si a echilibrului.

Micutii inscrisi la aceasta gradinita isi creeaza jocuri cu lucruri gasite in natura, sunt mai putini speriati de julituri si invata ce pot sa faca (nu ce trebuie sa faca). „Faptul ca tu poti sa te folosesti de materialele din natura, sa iti creezi mica ta lume, te va ajuta, cand vei fi mare, sa creezi lumea mai mare”, mai spune Dan Prediger.

Mai multe informatii despre educatia in natura iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s