Entorsa la glezna: Cauze si tratament

Entorsa la glezna: Cauze si tratament

Entorsa la glezna apare foarte des in randul copiilor si adolescentilor. La Traieste Sanatos cu Simona, aflam de ce sunt mai predispusi cei mici si cum se trateaza aceasta afectiune.

Mai ales in preadolescenta, copiii incep sa aiba probleme cu ligamentele. Motivul este simplu: modificarile hormonale ajung la un nivel foarte ridicat, iar acest lucru le afecteaza copiilor elasticitatea structurilor.

Mai grav este faptul ca multi copii nu isi dau seama ca au o entorsa la glezna sau o confunda cu durerile de crestere, intrucat pot ajunge sa resimta dureri si la nivelul genunchilor. Desi este o leziune provocata de cazaturi, entorsa poate sa apara si daca cel mic calca gresit.

Pentru a identifica o entorsa, uita-te dupa aceste manifestari: durere, umflare, invinetire, greutatea de a calca pe piciorul respectiv.

Este un mit faptul ca glezna se reface singura, iar netratata se poate agrava. Asculta mai jos podcastul Traieste Sanatos cu Simona si afla despre tratamentul necesar in cazul entorselor la glezna.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s