Cartea cu tati: experienta paternitatii, intre realitate si fictiune

Cartea cu tati, proiect coordonat de regizorul, actorul si jurnalistul Robert Balan si aparut la Editura Trei, aduna textele despre experienta paternitatii a doisprezece scriitori, pictori, traducatori, eseisti, poeti si critici literari foarte cunoscuti in peisajul cultural romanesc.

Andrei Dósa, Robert Serban, Radu Pavel Gheo, Igor Mocanu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Mihai Dutescu, Florin Halalau, Doris Mironescu, Dan Coman, Florin Dumitrescu, Vasile Ernu si Andrei Gamart semneaza confesiunile despre paternitate in acest volum, care se incheie cu piesa de teatru Cocotat pe schele, de Robert Balan. De fapt, proiectul Cartea cu tati a fost inspirat de aceasta piesa de teatru realizata de Robert Balan in 2019, un spectacol despre rolul tatalui in societatea contemporana.

“Cu spectacolul (si textele din acest volum) am vrut sa prind si partile frumoase, dar si chestiunile banale sau chiar neplacute din viata de familie. E nevoie si de scutece schimbate, si de timp petrecut degeaba pe banca in parc (cand, de fapt, iti doresti sa fii oriunde in alta parte), si de bani… Pana la urma, exista si momente fericite, si plictiseli, si nesigurante, si bucurii, si certuri sau chiar divorturi…“, spune Robert Balan.

Mai multe detalii despre Cartea cu tati se gasesc pe edituratrei.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s