9 scoli din medii defavorizate din judetul Constanta au primit echipamente IT

Noua scoli din medii defavorizate din judetul Constanta au primit echipamente IT complete, din partea Asociatiei Daruieste Aripi si Rompetrol.

E vorba de scoli din Albesti, Aliman, Biruinta, Cotu Vaii, Dunareni, Ion Corvin, Movilita, Potarnichea si Vlahi, iar sistemele IT sunt deja folosite de dascali in predarea orelor, atat pentru elevii prezenti la scoala, cat si in predarea online pentru elevii care se afla in izolare la domiciliu si carantina.

Cele 9 unitati scolare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzand: unitati centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere si switch-uri. Pentru 6 din aceste unitati a fost asigurata si conectarea la internet cu dotarile tehnice aferente.

De aceaste echipamente beneficiaza 1.197 elevi si 107 dascali, iar initiativa intregeste colectivul clasei si ofera posibilitatea accesului neingradit la cursuri a tuturor elevilor, indiferent de limitarile generate de regulile impuse de pandemie.

Totodata, achizitia acestor echipamente complete, instalate in toate salile de clasa din cele noua scoli ofera profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, in cele mai bune conditii tehnice.

“Criza generata de pandemia Covid a adus la suprafata multe din sincopele din sistemul romanesc de invatamant. Viitorul unei comunitati este definit de educatia si sanatatea din prezent, de aceea, accesul la scoala in siguranta trebuie sa devina o prioritate pentru toti”, a declarat Alina Patrahau, fondatoarea Asociatiei Daruieste Aripi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s