Cadou de Ziua Mamei: buchet de flori pop-up

Daca nu te-ai hotarat inca asupra unui cadou pe care sa-l oferi anul acesta de Ziua Mamei poti oricand sa alegi varianta clasica a unui buchet de flori. Daca vrei, totusi, sa pui si un strop de creativitate in cadoul de Ziua Mamei, iti aratam mai jos cum poti realiza un buchet de flori pop-up, ascuns intr-o felicitare.

Materiale necesare: 

  • hartie colorata
  • foarfeca
  • lipici

Ca sa faci prima floare din buchetul pop-up ia o coala de hartie colorata si decupeaza din ea un patrat. Indoaie patratul pe jumatate, de doua ori, sa formezi un patrat mai mic, apoi indoaie-l inca o data, pe diagonala, ca sa obtii un triunghi. Decupeaza capatul exterior in forma rotunjita, ca in imaginea de mai jos:

Desfa floarea de hartie, taie o jumatate de petala si lipeste capetele, in asa fel incat sa obtii o floare cu trei petale.

Reia pasii de mai sus pana obtii trei flori mai mari si noua flori mai mici. Decupeaza apoi cateva frunze dintr-o hartie verde.

Pregateste copertile felicitarii decupand o coala de hartie in forma dreptunghiulara. Indoaie-o pe jumatate si lipeste florile in interiorul ei, pe mijloc. Cu putina rabdare si atentie vei obtine o felicitare surpriza cu un buchet de flori pop-up in interior.

Sursa: www.brit.co


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s