Itsy Bitsy Creativ: Ateliere pentru prichindeii visatori

Itsy Bitsy Creativ: Ateliere pentru prichindeii visatori

Unul dintre toate motivele de bucurie de la Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala este ocazia de a-ti da frau liber imaginatiei si creativitatii. Pregatim un spatiu special pentru cei care vor sa isi testeze indemanarea, care vor sa descopere un nou hobby sau care doar vor sa se joace intr-un mod inventiv. Afla aici ce te asteapta la Zona Itsy Bitsy Creativ.

Cea mai buna forma de a combina invatarea cu distractia este prin ateliere creative, care ii provoaca pe copii sa mestesugareasca, sa isi dezvolte abilitatile artistice sau sa gandeasca „out of the box”. Iar 1 iunie este momentul perfect pentru astfel de activitati!

La Zona Itsy Bitsy Creativ, aducem o multime de ocazii de a visa, de la fizica distractiva si reciclare creativa, pana la magie, lectii de dans si filme VR.

Iata ce vei gasi la Zona Itsy Bitsy Creativ:

Spiridusii de la Casa Pixie pun umarul la veselia copiilor si ii asteapta in tabara lor dintre copaci, intr-un spatiu de poveste, unde impreuna vor da curs magiei copilaresti de cu zori si pana-n seara. Printre deliciile zilei se vor numara un atelier de caleidoscoape (adica bagheta magica a spiridusilor impotriva zilelor plicticoase) si un atelier de zdranganeli melodioase, acompaniate de chitara, asezonate din belsug cu sesiuni de joaca spiriduseasca.

Opera Comica pentru Copii vine cu multe, multe activitati artistice. De la ora 13:00, se tine atelierul de actorie, cu Ioana Rufu. De la ora 15:00, are loc un alt atelier de actorie, cu Andreea Corneanu. Iar de la ora 16:00, coordonati de echipa Atelierelor „Micul Artist”, prichindeii se vor juca desenand, pictand, colorand, dansand si cantand.

Intre orele 10:00 si 14:00, la Zona Itsy Bitsy Creativ, vor fi prezenti si prietenii de la Green Revolution. Copiii vor primi boarding pass-uri pentru Nava Green Bee, unde vor putea participa la ateliere de reciclare creativa. In plus, cei prezenti vor putea chiar sa isi imagineze ca fac o expeditie prin spatiu, urmarind un filmulet VR.

Adriana Mitu (Centrul EDUC), cea care ne aduce in fiecare luni noi idei de jocuri, vine la Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala 2018 cu ateliere de dezvoltare emotionala si autocunoastere. Cei mici vor citi povesti terapeutice, vor face exercitii de public speaking, de scriere creativa si de povestire.

Organizatia Salvati Copiii Romania vine cu facepainting, ateliere artistice si activitati educative, pe teme precum Drepturile Copiilor si Educatia Rutiera. Copiii vor invata care le sunt drepturile si responsabilitatile, desenand ce reprezinta pentru ei dreptul la familie, joc si joaca, educatie, protectie, alimentatie etc. De asemenea, voluntarii le vor prezenta copiilor semnele de circulatie si vor discuta cu ei despre siguranta in trafic (in masina, pe strada, la locurile de joaca etc.), apoi le vor oferi pliante cu informatii despre siguranta rutiera.

Echipa Picteaza 3D aduce la eveniment un atelier de pictura diferit de cele pe care le vedem peste tot: o pauza activa si relaxanta, cu pictura pe figurine 3D. Este nevoie doar de achizitionarea figurinei, iar culorile, accesoriile si distractia sunt garantate.

Mai pastreaza energie si pentru ora 17:00, cand te vei intalni cu prietenii de la Learning Hub, pregatiti cu activitati de fizica distractiva. Copiii vor afla despre planete si univers, iar apoi isi vor picta propriile galaxii. Totodata, vor descoperi cum functioneaza parasutele si rachetele, construind mici modele.

Asociatia Edulier a pregatit o zi intreaga de distractie! Intre orele 11:00 si 16:00, prescolarii si scolarii mici sunt invitati sa faca un MEGA REBUS. De la 15:00 la 16:00, prichindeii pot participa la un atelier de confectionat bratari, iar de la 16:00 la 17:00 – la un atelier de reciclare creativa. Totodata, cei care vin la standul Edulier vor putea incerca Lexy, platforma online destinata copiilor cu dificultati de invatare, intr-un workshop special. Iar parintii sunt asteptati, de la 11:00 la 12:00, la workshopul „Cum imi fac copilul sa citeasca”.

Editura Nemi aduce cele mai interesante carti pentru copii si parinti. Vino la standul lor pentru a rasfoi titlurile si gaseste-ti noile lecturi preferate!

Prietenii de la Koh-I-Noor au pregatit trei ateliere creative, prin care le provoaca picilor imaginatia. Cei mici pot participa la atelierul de modelaj cu plastilina, la cel de desen cu creioane colorate sau la cel de desene cu creta pe asfalt.

Da join evenimentului nostru pe Facebook si ramai la curent cu toate noutatile de la Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala 2018.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s