Atentie cand alegi o pasta de dinti pentru copii

Atentie cand alegi o pasta de dinti pentru copii

Cand incepi sa folosesti o pasta pentru dintisorii puiului tau, este foarte important sa acorzi o atentie speciala produsului cumparat. Cum exista multe optiuni de pasta de dinti pentru copii, unele mai colorate ca altele, la Parinti de Pici iti spunem ce sa iei in considerare cand faci alegerea pentru puiul tau.

Pana ce apar dintii bebelusului, este recomandat sa speli gingiile micutului cu un prosopel moale, imbibat doar in apa. Mai apoi, spalatul pe dinti la bebelusi va implica si o periuta de dinti speciala, dar poti continua sa ii perii dintisorii doar cu apa, pana spre 1 an.

„Am tot amanat sa folosesc pasta de dinti pana spre 1 an si jumatate. Foloseam doar periuta si apa”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Odata ce decizi ca este momentul sa cumperi o pasta de dinti pentru copii, este bine sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • alege o pasta de dinti fara fluor;
  • alege un produs care sa fie si pe placul copilului (ca miros, gust si textura), dar si sa ingrijeasca bine dintisorii;
  • evita pastele de dinti cu parabeni si sulfat de sodiu lauryl;
  • citeste cu atentie recomandarea de varsta de pe etichete.

Mai multe despre cum sa ingrijesti dintii bebelusului cu o pasta de dinti pentru copii iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s