Buna dimineata! Cum facem trezirea mai usoara pentru copii

Buna dimineata! Cum facem trezirea mai usoara pentru copii

Multi dintre noi, adulti si copii deopotriva, avem probleme cu trezirea dimineata, mai ales in zilele lucratoare. Din fericire, am aflat un sfat care va transforma acest moment al zilei intr-unul cat se poate de frumos. Vi-l spunem si voua, acum, la Meditatii pentru parinti. Asa ca, va uram pentru maine si urmatoarele zile: Buna dimineata!

Fiecare dimineata pare sa fie un chin pentru familie? Iti trezesti copilul in graba, ca sa-i dai sa manance, sa-l imbraci si sa plecati? Mereu sunteti in intarziere?

„Sa va spun un secret: totul tine de atitudinea adultilor”, spune Daniela Stoicescu, profesor si consilier educational.

Sfatul sau este pe cat de simplu, pe atat de frumos. Stiti cand sunt prezentate situatiile de urgenta in avion? Atunci aflam ca trebuie sa ne ingrijim mai intai de noi si apoi de cei din jur. Exact acelasi lucru vom face ci cu trezirile de dimineata.

Primul pas este sa ne trezim mai devreme si sa ne gasim starea de bine, fie la cafea, fie la dus, fie oricum vrem noi. Important este sa ne transformam dimineata intr-o buna dimineata, pentru noi insine. Apoi ne ocupam si de trezirea puilor nostri.

Deja, cand ajungem la copii, vom avea o atitudine mult mai pozitiva, ii vom intampina cu un zambet mare, cu pupici, cu dragoste.

Mai multe despre cum ne trezim prichindeii ne spune Daniela Stoicescu, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s