Ateliere de teatru de umbre!

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” organizeaza, in perioada februarie-mai 2017, o serie de ateliere interactive pentru copii – povesti altfel spuse – Teatru de umbre.
 
Copiii participa la un ghidaj tematic si apoi la desfasurarea unor povesti inspirate din patrimoniul muzeului, dar si din vietile sfintilor din calendarul crestin ortodox, folosind jocul de umbre si lumini, precum si un scenariu adaptat de specialistii muzeului categoriilor de varsta 6–12 ani.
Atelierul se desfasoara in cadrul proiectului Teatru Muzeal – Teatru de umbre si consta in sase module, ce vor avea loc in urmatoarele date:
 
La muzeul cu povesti! (19 februarie)
Te pup de Dragobete! (26 februarie)
In luna lui Martisor (19 martie)
Floriile (9 aprilie)
Troita (7 mai)
Sf. Imparati Constantin si Elena (21 mai)
Moara (28 mai)
Folosind teatrul ca metoda de educatie, la sfarsitul atelierului, copiii vor fi capabili sa isi canalizeze atentia asupra povestii, sa isi stapaneasca emotiile, sa foloseasca diferite intonatii specifice personajelor si sa respecte rolul fiecaruia din echipa.
 
Inscrierile se fac de luni pana joi, intre orele 10.00–15.00, la telefon 0724 331 741 sau  prin email programe.culturale@muzeul-satului.ro.
Durata unui atelier este de doua ore, iar taxa de participare/atelier este de 10 lei.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s