Program Teatrul Ion Creanga – Luna Februarie

Luna aceasta puteti merge alaturi de cei mici la foarte multe piese interesante pentru copii. Va invitam sa alegeti macar o piesa de la Teatrul Ion Creanga. 

BUNA DIMINEATA! (sub 3 ani)

08, 14 si 15 februarie, ora 18:00  – Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Plecand de la povestea unei dimineti ca oricare alta, cei doi protagonisti, Ema si Thomas, ne propun sa descoperim noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc. Pana la urma, cu ce e diferit un avion de o lingura? Intr-o atmosfera plina de candoare, vom descoperi cat de usor e sa nu te plictisesti daca schimbi din cand in cand punctul de vedere.

IGLU (sub 3 ani)

11 februarie, ora 18.00 – Spectacol gazduit de Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28)

Teatrul Ion Creanga ii invita pe cei mai mici spectatori sa descopere ce se afla sub straturi-straturi de zapada. Acestia vor intra intr-o lume unde vor fi indemnati sa fie creativi si curiosi, spectacolul dezvaluind, cu gingasie, sentimente, personaje si obiecte care se pot ascunde intr-un iglu de gheata.

PERNUTA SOMNOROASA (sub 3 ani)

18 februarie, ora 11.00 – Teatrul Ion Creanga – Sala mica  (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Cand vine ora de culcare si lumina se stinge, imaginatia unui copil se aprinde. Povesti cu forme prind contur, iar noi jocuri sunt inventate in acest moment special, cuprins intre Noapte buna! si adormire. O aventura comprimata in 35 de minute, cat un pui de somn, spectacolul se incheie cu o surpriza senzoriala: micutii visatori sunt incurajati sa exploreze un tunel construit din pernute pufoase.

FARA FRICA (3-6 ani)

09 si 17 februarie, ora 18.00 – Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Padurea poate fi un loc intunecos, foarte periculos. Urechila si Pamatuf stiu ca, pentru un iepure, e bine sa nu te indepartezi prea tare de luminis, sa fii atent si precaut. Din cand in cand ai totusi nevoie de putin curaj. Insa unde il poti gasi? Prin copaci? In buzunare? Sau in stratul cu morcovi?

ZBOR PRIN POVESTI (3-6 ani)

12 si 19 februarie, ora 11.00 – Spectacol gazduit de Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Inainte de culcare, doi copii incep sa citeasca. Si sa viseze. Danseaza printre picaturi de ploaie, prin oceane, prin paduri si isi dau singuri seama ca, folosindu-si imaginatia, pot crea orice poveste, o pot invarti si rasuci pana cand se transforma in aventura.

DE-A MICUL PRINT (4-6 ani)

10 si 16 februarie, ora 18.00 – Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Exista cativa oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer intr-o noapte senina. Exista cativa oameni care chiar l-au cunoscut pe Micul Print, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toti trandafirii si toti baobabii de pe Pamant. Le-a dat viata si le-a oferit cuvinte pe care e bine sa ni le amintim din cand in cand.

TINERETE FARA BATRANETE SI VIATA FARA DE MOARTE (+6 ani)

11 februarie, ora 11.00 – Spectacol gazduit de Teatrul Excelsior (Str. Academiei, nr. 28)

In vremea veche, cand Pamantul parea mai aproape de cer, au aparut, din cuvinte, samburi de povesti nemuritoare. Apoi au crescut si s-au raspandit, s-au schimbat si s-au rasucit, pastrand in ele sensuri nenumarate. Teatrul Ion Creanga prezinta Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, o poveste care invita tinerii spectatori sa descopere o aventura care a fermecat generatii.

A 12-A NOAPTE (+6 ani)

13 februarie, ora 18.00 – Spectacol gazduit de Teatrul de Comedie – Sala Noua (Str. Sfanta Vineri, nr. 11)            

Dinapoi inainte, de la stanga in jos, pe fata si pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele in sus, nu trebuie sa stai frumos. De mai bine de 500 de ani oamenii le citesc si le pun in scena pentru ca, in orice pozitie ai sta, poti sa descoperi altceva. In aceasta dimensiune – a unui altceva si altfel jucaus – se inscrie si spectacolul, care ne provoaca sa exploram opera shakespeariana prin joc. Sa fie prinselea? Sau de-a v-ati ascunselea?

Mai multe detalii: www.teatrulioncreanga.ro

Casa de Bilete: Str. Piata Amzei nr. 13

T: +40 767 934 374

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s