AMS Rent a Car sustine Padurea Copiilor

AMS Rent a Car directioneaza 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Padurea Copiilor, pentru a ajuta la impadurirea suprafetelor degradate din Romania.

AMS Rent a Car urmareste sa contribuie la reducerea emisiilor de CO2, printr-un parteneriat cu Asociatia Padurea Copiilor, in cadrul caruia vor fi plantati sute de puieti, pentru a incuraja o gandire mai responsabila fata de natura si pentru a ajuta la cresterea suprafetelor impadurite pe terenuri degradate din tara. Astfel, 20% din impozitul pe profitul AMS Rent a Car au fost folositi pentru a sponsoriza Asociatia Padurea Copiilor.

Pe parcursul unui an, o masina obisnuita emite cam 5 tone de dioxid de carbon*. Daca ne gandim ca doar in Bucuresti sunt peste 1.200.000 de vehicule inmatriculate**, emisiile de CO2 ajung la niveluri inspaimantatoare. In acelasi timp, un arbore cu o masa totala de 2 tone (adica, ajuns la maturitate) retine peste 3,5 tone de CO2. Astfel, am putea spune ca, pentru fiecare masina care circula pe sosea este nevoie sa avem doi arbori maturi, astfel incat sa nu ne facem griji cu privire la poluare.

Totusi, o padure necesita timp pentru a se forma. Asociatia Padurea Copiilor mentioneaza ca pentru un arbore matur, este nevoie de cel putin 20 de puieti plantati si ingrijiti cel putin 5-6 ani. Iar o tanara padure trebuie monitorizata minimum 10 ani pentru a creste in siguranta. Este un drum lung si dificil, in care tot mai multi ar trebui sa se implice, fie ca vorbim despre companii sau voluntari.

Pentru ca AMS Rent a Car este o companie de inchirieri de masini, consideram ca suntem responsabili pentru mediul inconjurator si vrem sa ajutam la crearea unei lumi mai curate si mai sanatoase. In acest scop, nu numai ca ne-am parteneriat cu Asociatia Padurea Copiilor, dar la AMS Rent a Car clientii nostri pot inchiria doar masini fabricate in ultimii 2-4 ani. Astfel, ne asiguram ca emisiile de CO2 ale oricarei masini AMS Rent a Car sunt minime.

Din primavara, AMS Rent a Car va fi alaturi de Padurea Copiilor pentru plantarea noilor puieti.

* sursa: https://www.epa.gov

**potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane Directia Rutiera

 AMS Rent a Car este o companie romaneasca ce ofera servicii de inchirieri auto, cu birouri in Bucuresti si Cluj. Prezenti pe piata din anul 2012, inchiriem autovehicule in Bucuresti, Otopeni sau Cluj si oriunde la nivel national, daca perioada este mai mare de 10 zile. Detalii in plus se gasesc pe site: https://www.amsrentacar.ro/.

Padurea Copiilor este o asociatie infiintata in 2016, desprinsa din ViitorPlus- asociatia pentru dezvoltare durabila, ca program de mediu cu o componenta puternic educationala. Asociatia isi propune dezvoltarea comunitatilor din sudul tarii, aflate in dificultate si schimbarea de mentalitati. Detalii in plus se gasesc pe site: https://www.padureacopiilor.ro/.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s