Alimentatia ideala pentru micii campioni

Alimentatia ideala pentru micii campioni

Pe langa alimentatia sanatoasa pe care le-o asiguram copiilor zi de zi, micii campioni care fac sport de performanta au nevoie de o dieta speciala. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem care sunt cele mai bune alimente pentru copiii sportivi.

In primul rand, impreuna cu Cristian Margarit, consultant in nutritie si fitness, vrem sa spargem un mit, anume acela ca micii campioni ar avea nevoie de dulciuri pentru a-si recapata caloriile arse. Nimic mai fals. Intr-adevar, copiii sportivi depun mult efort si energie si pierd mai multe calorii. Insa, exista solutii mult mai sanatoase decat dulciurile sau ciocolata.

Copiii care fac sport de performanta au nevoie de carbohidrati sanatosi, ca surse principale de energie. Apoi, este recomandat ca dieta lor sa contina alimente bogate in nutrienti. Mai jos, vom detalia fiecare categorie de substante nutritive si alimentele respective.

Afla din aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona cum sa ii creezi copilului tau obiceiuri sanatoase si cum sa il pregatesti pentru a face sport de performanta.

Micii campioni beau sucuri de legume

Iata cei mai importanti nutrienti de care copilul tau are nevoie cand face sport de performanta:

  • vitamine si antioxidanti: fructe si legume de sezon, locale, coapte la soare (nu in sera); fructele de padure sunt bogate in antioxidanti;
  • potasiu: banane, ca aliment complementar, si sucurile de radacinoase;
  • carbohidrati sanatosi: varietati de cereale neprocesate, din care putem face in casa paine, mamaliga, orez cu legume;
  • fibre si minerale: pseudocereale precum hrisca, meiul si quinoa, care aduc o nutritie suplimentara si imbunatatita;
  • calciu: lactate – ideal este sa ii dai iaurturi si branza dupa antrenamentele de sport, pentru refacerea si dezvoltarea oaselor;
  • magneziu: seminte, nuci, cajou, spanac, salate;
  • proteine si colagen: oua, supe cu carnita, peste, carne fiarta (nimic prajit).

Foloseste lista de mai sus, pentru a te asigura ca piciul tau face parte dintre micii campioni la sanatate.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s