Clasament UNICEF despre bunastarea copiilor: Romania pe ultimele locuri

Clasament UNICEF despre bunastarea copiilor: Romania pe ultimele locuri

Romania, Bulgaria si Chile ocupa ultimele locuri intr-un clasament al progreselor in tari industrializate cu privire la bunastarea copiilor.

In acest clasament, pe primele locuri se afla Elvetia, tarile din nordul Europei si Germania, potrivit unui raport prezentat de UNICEF. Potrivit centrului de cercetare Innocenti al Fondului ONU pentru copii, tarile fruntase din clasament nu au cele mai mari venituri pe cap de locuitor.

In total, au fost evaluate 41 de tari din Uniunea Europeana si OCDE.

In medie, unul din cinci copii (21%) din aceste 41 tari „cu venituri mari” traieste sub pragul saraciei. Insa, exista diferente mari – doar un copil din zece se afla in aceasta situtie in Danemarca, Islanda si Norvegia, pe cand un copil din trei se afla sub pragul saraciei in Israel si Romania.

Unul din opt copii, in medie, se confrunta cu o insecuritate alimentara, mai arata raportul, iar acest nivel urca pana la un copil din cinci in Regatul Unit (locul 13) si Statele Unite si pana la unul din trei copii in Mexic si Turcia.

Obezitatea copiilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani „constituie de asemenea o forma de malnutritie” si se afla in crestere in majoritatea tarilor din clasament.

Cele mai multe tari bogate si-au redus mortalitatea neonatala in ultimii ani, insa Canada, Statele Unite, Chile, Mexicul, Bulgaria si Turcia au inca niveluri superioare mediei de 2,8 decese la 1.000 de nasteri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s