Activitati artistice la sat

Copiii din satele Sarulesti si Dor Marunt din judetul Calarasi au uimit localitatile cu spectacolele de teatru de umbre. In ultimele doua saptamani, cei mici au realizat piesele originale Haiducii si Satul legendelor in Sarulesti si Rod Murnat cel Fermecat si Rudor Transformat in Dor Marunt.

 

Povestile au fost create si transformate in teatru de umbre la atelierele din vara organizate de Fundatia Soros Romania. In parteneriat cu scolile locale si cu Centrul de prevenire a abandonului scolar din Sarulesti, peste 100 de elevi au participat la programul A.C.T. – Arta. Comunitate. Transformare.

Piesele au fost bazate pe propriile exeperiente ale copiilor in comunitate. Cei mici au imaginat povestile si personajele si au invatat sa manevreze creatiile in spatele unui ecran luminat.

A.C.T. este un program de arta demarat anul acesta de Fundatia Soros Romania. Scopul proiectului este de a contribui la schimbarea comunitatilor in plan social prin activitati artistice. Prin atelierele derulate, cei mici au posibilitatea atat de a-si manifesta creativitatea, cat si de a experimenta implicarea in viata comunitatii. In cadrul programului, s-au organizat cinci tipuri de ateliere:  
teatru de umbre;
pictura, colaj, origami si modelaj in lut;
fotografie, desen si colaj;
miscare corporala si dans contemporan;
teatru forum.

Proiectul pilot din acest an se deruleaza in satele Dor Marunt si Sarulesti si continua actiunile de interventie comunitara derulate de

Fundatia Soros in aceasta zona (Arhipera – un program de construire de locuinte si centre sociale in comunitati – si RURES – un program de dezvoltare de intreprinderi sociale la sate.

Micii artisti se pregatesc in aceasta toamna si de alte intalniri cu publicul. In luna noiembrie ei vor prezenta in fata consatenilor doua piese de teatru forum.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s