Actele necesare pentru inscrierea la gradinita

Actele necesare pentru inscrierea la gradinita

Daca vrei sa iti dai copilul la gradinita de la toamna, este bine sa stii din timp ce documente ti se vor cere. Inscrierea la gradinita incepe, de regula, prin luna mai. La Parinti de Pici, iti spunem ce este nevoie sa pregatesti pana atunci.

Daca te-ai hotarat sa-l dai pe piticul tau la gradinita, ai, teoretic, doua posibilitati: gradi particulara sau gradi de stat.

Daca alegi sa-l duci la o gradinita particulara, procedurile pot varia destul de mult. De obicei, ti se cer la inscriere copii dupa certificatului de nastere al copilului si dupa cartile de identitate ale parintilor, precum si dosarul medical al micutului, in care sa ai diverse analize medicale facute si avizul de intrare in colectivitate. In plus, la gradinitele particulare trebuie sa ai si dovada achitarii taxei de inscriere.

In afara de aceasta taxa, care nu exista in cazul gradinitelor de stat, dosarul de inscriere cuprinde aproximativ aceleasi hartiute si pentru gradinitele de stat: o cerere de inscriere completata de parinti, pe care o poti descarca de pe site-urile gradinitelor, copii dupa certificatul de nastere al copilului si actele de identitate ale parintilor, decizii judecatoresti – daca e cazul, si adeverinta de la locul de munca al parintilor – asta daca vrei sa-l inscrii pe cel mic la program prelungit.

De asemenea, ai nevoie, pentru dosarul medical al copilului, de fisa eliberata de medicul de familie, cu avizul de intrare in colectivitate, examen coproparazitologic si adeverinta cu vaccinarile micutului.

In plus, tine cont de faptul ca, in prima zi de gradinita, o sa ai nevoie si de avizul epidemiologic si de exudatul faringian, care sunt valabile doar cateva zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s