Acneea la adulti: Cauze si tratamente

Acneea la adulti: Cauze si tratamente

De obicei, asociem aceasta afectiune cu varsta adolescentei. Totusi, au inceput sa apara tot mai multe situatii in care vorbim de acneea la adulti. La Traieste Sanatos cu Simona, analizam obiceiurile care provoaca aparitia acneei la varsta adulta si aflam ce solutii exista pentru tratarea ei.

„In momentul de fata, acneea este considerata o boala cronica”, avertizeaza dr. Victor Clatici, medic primar dermatolog. Tot de la el aflam ca s-au inmultit cazurile de acnee aparuta dupa adolescenta si ca acestea sunt mai des intalnite la femeile in jur de 25 de ani decat la barbati.

Printre factorii care provoaca acneea la adulti se numara: fumatul, excesul de dulciuri/ zahar, suplimentele nutritionale si stresul. Totodata, aportul genetic joaca si el un rol foarte important.

Atentie! Este posibil ca toate analizele generale sa iti iasa normale, fara vreo explicatie a cauzei. Pentru un diagnostic corect si un tratament corespunzator, este indicat sa mergi pentru o evaluare hormonala, la un dermatolog. Acolo, medicul iti va analiza stilul de viata si modul de ingrijire a pielii si astfel iti va putea oferi tratamentele necesare.

Mai multe despre acneea la adulti iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s