Cea mai noua carte din seria Povestile Cristinei: „Tup. Imposibil e doar un cuvant”

Cea mai noua carte din seria Povestile Cristinei: „Tup. Imposibil e doar un cuvant”

Cea de-a doua carte din colectia Povestile Cristinei este acum disponibila pentru precomanda pe www.curteaveche.ro. „Tup. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici, este una dintre cele mai frumoase carti despre curaj, prietenie si acceptare, ilustrata de Stela Damaschin-Popa. Aceasta va aparea curand la Curtea Veche Publishing si poate fi rezervata cu autograful autorului pana pe 4 mai.

Curajul nu depinde de cat de mare ti-e trupul, ci de cat de mare ti-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele padurii, atunci cand, spre marea lor surpriza, lumea lor a fost salvata de micuta ciocarlie Tup, cea cu piciorusele scurte si fara de aripi. Micuta pasare a aflat astfel ca limitele nu sunt date de trup, ci de minte. Si are norocul sa fie ajutata de un personaj neasteptat: o bufnita de care toate vietuitoarele padurii se temeau, crezand ca mananca puisorii. „Buhu Padurii” este de fapt o pasare vegetariana care adopta mica ciocarlie si o invata cum sa supravietuiasca in padure, si ii arata mai ales ca „IMPOSIBIL e doar un cuvant” si nimic mai mult.

Cartea este ilustrata de catre Stela Damaschin-Popa, nominalizata in ultimii doi ani la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. Una dintre cele mai versatile si longevive ilustratoare (peste 50 de carti ilustrate in Romania, Republica Moldova, SUA, Rusia), a primit Diploma de Onoare IBBY (International Board on Books for Young People), premiu supranumit „Micul Nobel”, patronat de regina Margareta a II-a a Danemarcei.

Autorul cartii, Alex Donovici, este unul dintre creatorii fenomenului online Povestile Cristinei, care a pornit din dorinta sa si a Cristinei Donovici de a-i darui povesti fetitei lor. Si apoi a crescut in dorinta de a fauri povesti pentru vremurile noastre, adaptate atat pentru nevoile parintilor cat si cele ale celor mici.

Proiectul a prins aripi destul de repede, pentru ca din ce in ce mai multi parinti si-au exprimat dorinta de a le citi copiilor altfel de povesti. Dar fiindca foarte multi dintre acestia nu gasesc timpul necesar sa stea cu cei mici in fiecare seara, s-au nascut variantele audio, care au fost posibile cu sprijinul unor personalitati precum: Andreea Esca, Amalia Enache, Florin Busuioc, George Buhnici, Liana Stanciu, Pavel Bartos, Oana Andoni, Flaviu Crisan, Daniel Nitoiu, Oana Cuzino, Monica Dascalu, Alex Dima si multi altii.

Cartea se va lansa sambata, 5 mai, la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, cele cateva sute de locuri fiind ocupate in mai putin de 24 de ore. Alaturi de autor in cadrul evenimentului va vorbi indragita personalitate-media Andreea Esca, iar realizatorii emisiunii „Romania, te iubesc”, Paula Herlo si Cristian Leonte vor citi un fragment in avanpremiera din cea de-a doua parte a povestii. Nu in ultimul rand, vor vorbi Stela Damaschin-Popa (ilustratoarea volumului) si Cristina Donovici (autoarea primei carti a seriei Povestile Cristinei). Evenimentul va fi moderat de Miruna Meirosu (PR Manager Curtea Veche Publishing). În cea de-a doua parte, talentatii actori ai trupei Teatropolis vor pune in scena povestea „O girafa in spatiu” de Cristina Donovici (din prima carte a seriei Povestile Cristinei). Din distributie vor face parte: Elena Vasilica, Gabriela Musat, Maria Varsami si Sebastian Paul. Scenariu & regie: Sebastian Paul. Spectacolul va fi acompaniat de muzica live originala, compusa de Elena Vasilica. La chitara vor interpreta Alexandru Nuca si Elie J. Haddad.

Tup. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici este disponibil pentru precomanda cu autograful autorului la pretul de 45 lei pe site-ul Curtea Veche Publishing: http://bit.ly/2HQvDYc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s