4 WEEKENDURI PLINE PENTRU CEI MAI MICI SPECTATORI in Amfiteatrul VaraTIC din gradina Casei Eliad

Programul stagiunii estivale VaraTIC a Teatrului Ion Creanga continua in luna septembrie cu patru weekend-uri bogate in evenimente dedicate celor mai mici spectatori din Capitala. Nu mai putin de 16 spectacole pot fi urmarite in amfiteatrul in aer liber, amenajat in gradina Casei Eliad – Bd. Mircea Voda nr. 5, printre pernute si umbrelute colorate.

Cu o paleta diversa de spectacole, de la povesti clasice din literatura nationala si universala, la piese scrise special pentru a fi montate pe scena Teatrului Ion Creanga, programul ofera titluri potrivite pentru fiecare segment de varsta si nivel de intelegere.

Spectacole pentru bebelusi si copii mici (sub 3 ani)

Inca de la cele mai fragede varste, inainte de a implini un an, copiii diferentiaza stari afective diverse si experimenteaza emotii complexe. Intelegand rolul pe care arta si teatrul il joaca in dezvoltarea cognitiva, psiho-emotionala si sociala a copilului, Teatrul Ion Creanga produce spectacole pentru o categorie de public cu totul aparte: bebelusi si copii mici (sub 3 ani). In cadrul acestui program de creatie sunt realizate proiecte inovative, cu un format redus si o structura axata pe valorizarea potentialului celui mic de a se implica, de a participa si de a invata din interactiuni.

Doua dintre aceste spectacole – Buna dimineata! si Pernuta somnoroasa – pot fi urmarite in luna septembrie in Amfiteatrul VaraTIC. Adaptate pentru scena in aer liber, productiile isi pastreaza caracterul jucaus si aplica tehnici specifice educatiei timpurii unor teme inspirate din universul copilului: ritualurile de dimineata, la trezire si jocurile de dinainte de culcare.

Spectacole pentru prescolari (3-6 ani)

Perioada varstei prescolare este o perioada deosebit de importanta pentru dezvoltarea capacitatii de comunicare si afirmare a copilului, pentru exprimarea si gestionarea propriilor emotii, dar si pentru intelegerea emotiilor celor din jur in diferite contexte sociale. Incurajarea acestor competente este stimulata de apropierea de teatru, experienta vizionarii unui spectacol contribuind atat la imbogatirea limbajului si imaginatiei, cat si la deprinderea unor noi manifestari comportamentale. Astfel, piesele propuse de Teatrul Ion Creanga pentru prescolari se afla la convergenta dintre estetic si educativ, cu personaje care constituie un model pentru cei mici si subiecte adecvate sferei de interes a copilului in aceasta etapa de dezvoltare.

Printre titlurile programate in septembrie in Amfiteatrul VaraTIC se regasesc Prostia omeneasca si Punguta cu doi bani – spectacole care reimprospateaza povestile moralizatoare ale lui Ion Creanga sau De-a Micul Print – o adaptare plina de sensibilitate dupa „Micul Print”, de Antoine de Saint-Exupéry. O categorie distincta, foarte indragita, este cea a textelor create special pentru Teatrul Ion Creanga, cu personaje antropomorfizate: iepurasii-protagonisti din spectacolul Fara frica le vorbesc copiilor despre curaj si prietenie, in timp ce Pinguinii melomani din spectacolul cu acelasi titlu descopera, cu ajutorul muzicii, cel mai potrivit loc pe care sa-l poata numi acasa.

PROGRAM

Sambata, 5 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Prostia omeneasca

Duminica, 6 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Buna dimineata!

Sambata, 12 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Pernuta somnoroasa

Duminica, 13 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Fara frica

Sambata, 19 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Amintiri intr-o valiza

Duminica, 20 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Pinguinii melomani

Sambata, 26 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – Punguta cu doi bani

Duminica, 27 septembrie
orele 10:00 si 19:00 – De-a Micul Print

BILETE SI ACCES

Biletele sunt disponibile online pe Entertix.ro si Myticket.ro.
Spectacolele au loc in Amfiteatrul VaraTIC din gradina Casei Eliad (Bd. Mircea Voda nr. 5, Sectorul 3), cu respectarea masurilor de preventie impuse de autoritati pentru organizarea evenimentelor culturale in aer liber.

Mai multe informatii aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s