3 jocuri de legat prietenii

Inceputul de an scolar aduce cu el multe noutati pentru copii: un nou program zilnic, materii, manuale si profesori noi, dar si colegi si prieteni noi cu care sa se joace, in conditii de pandemie.

Cu toate acestea, intoarcerea la scoala poate fi plina de entuziasm si chiar distractiva, asa ca iti propunem 3 jocuri simpatice, de legat prietenii, pe care copiii le pot juca impreuna cu colegii de scoala, cu prietenii sau cu familia.

Gaseste un obiect care sa te descrie… 

Fie ca e jucat la scoala, acasa sau la joaca, in parc, acest joc le stimuleaza copiilor creativitatea si ii face sa se cunoasca mai bine.

Jocul nu are nevoie de nicio pregatire speciala si nici de recuzita. Tot ce trebuie copiii sa faca e sa aleaga ordinea in care vor juca si sa numeasca fiecare, pe rand, cate un obiect din jurul lor, apoi sa spuna cum ii descrie acel obiect, ce spune despre ei.

Ce-ai prefera? 

Acesta e un joc prin care cei mici ajung nu doar sa se cunoasca intre ei, ci si pe ei insisi. Fara sa aiba nevoie de recuzita sau de pregatire speciala, jocul va deveni mai antrenant cu fiecare intrebare nascocita de participanti.

Intrebarile trebuie sa-i puna pe copii in fata unor alegeri (ipotetice) pentru „tot restul vietii”.

Se stabileste ordinea participantilor si fiecare il intreaba, apoi, pe colegul de langa el, ce ar prefera sa faca/fie/manance/etc.. pentru tot restul vietii. De exemplu, ce ar prefera sa manance de acum incolo, toata viata: ciocolata sau pizza? 

Asocieri de cuvinte

Asemenea jocurilor de mai sus, jocul asocierilor de cuvinte poate fi jucat oricand si oriunde exista pofta de joaca si de antrenat creativitatea.

Jocul incepe cu un cuvant oarecare, ales de unul dintre participanti, iar urmatorul trebuie sa spuna un alt cuvant care poate fi usor asociat cu primul (de exemplu: „pisica” se poate asocia cu „soarece”, „lapte”, „blana”, „tors”, etc). Fiecare copil trebuie sa faca asocieri doar cu cuvantul spus inaintea sa, iar daca grupul crede ca, la un moment dat, un cuvant spus nu se asociaza cu cel spus inainte, atunci cel care l-a spus trebuie sa explice legatura de asociere.

Daca ti s-a facut pofta de joaca, incearca si:

3 jocuri de jucat in 3 minute

3 jocuri amuzante de jucat in familie

10 idei de activitati in natura


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s