2 lucruri pe care copiii le stiu mai bine decat adultii

2 lucruri pe care copiii le stiu mai bine decat adultii

Sigur, sunt multe notiuni si aspecte din copilarie, pe care acum, la varsta adulta, le-am uitat. Dar, pentru ca tot suntem in preajma Sarbatorilor de iarna, vrem sa ne concentram pe 2 lucruri pe care copiii le stiu mai bine decat noi: mirarea si uimirea. Despre mirare si uimire vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

E foarte interesant ca noi ne propunem acum sa exprimam in cuvinte lucruri pe care copiii le exprima in mod natural, prin fiinta lor, prin figura lor, prin gesturile lor, prin tot limbajul pe care il au ei la dispozitie, chiar si atunci cand stiu foarte putin sa vorbeasca in cuvinte”, mentioneaza psihoterapeuta Cristina Trepcea.

Tot de la ea aflam ca originea cuvantului mirare sta in a privi fara asteptare si fara judecata, exact asa cum privesc copiii. Dar, pe masura ce lasam in urma bucuriile din copilarie, se pare ca uitam si acest sens – uitam sa ne miram si, ca urmare, nu mai gasim nimic care sa ne uimeasca.

Ce solutii avem la dispozitie? Fie il poti lasa pe micutul tau sa iti fie profesor, fie te reconectezi cu copilul interior.

Afla mai multe despre cum poti redobandi mirarea si uimirea, acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s