5 lectii din copilarie necesare la varsta adulta

5 lectii din copilarie necesare la varsta adulta

Daca crezi ca nu mai ai ce invata de la copilul tau, noi spunem ca nimic nu este mai departe de adevar. Sunt lucruri pe care le stiai in copilarie, dar pe care le-ai uitat pe parcurs, iar piciul tau iti poate fi mentor. La Meditatii pentru parinti, iti spunem care sunt 5 dintre ele.

„Noi suntem multitasking si ne mandrim cu chestia asta; trecem de la una la alta. Copiii stau si fac fiecare lucru in parte, atunci cand au un interes pe un anumit lucru”, explica Ioana Marinescu, blogger pisicapesarma.ro.

Cu alte cuvinte, desi nu pare asa, rabdarea este unul dintre atuurile dobandite in copilarie. Insa rabdarea copiilor tine de joaca lor, de ceea ce vor ei sa faca, nu de sarcinile pe care le impun parintii.

Descopera acum, la Meditatii pentru parinti, si alte lectii din copilarie, pe care este bine sa le inveti din nou.

Aminteste-ti de sentimentele din copilarie

In lista lunga de lucruri pe care picii nostri le stiu, dar pe care noi le-am uitat, se numara:

  • Cum sa traiesti in prezent – Cand copilul se minuneaza de o floare, nu il grabi pentru ca intarziati la scoala sau la gradinita. Un minut in plus de intarziere nu va afecta pe nimeni. Minuneaza-te si tu cu el.
  • Cum sa fii mai echilibrat – Copiii stiu foarte clar cat si ce au nevoie. De exemplu, cand piciul tau iti spune ca nu mai poate sa manance tot din farfurie, nu il obliga sa termine. Crede-l pe cuvant.
  • Cum sa fii mai rabdator – Cand se joaca asa cum vor ei, cand mesteresc ceva, cei mici pot sa stea si o ora concentrati pe o anumita activitate.
  • Cum sa simti emotiile cu toata fiintaCopiii traiesc 100% bucuria si supararea; sunt emotie pura. In acelasi timp, nu pastreaza sentimentele negative si stiu sa ierte.
  • Cum sa fii perseverent – Cand vor ceva, picii nostri pot fi niste oameni de vanzari foarte buni si nu se lasa pana nu obtin acel lucru.

Ce alte lectii din copilarie ai mai redescoperit de la prichindelul tau?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s