13 evenimente pentru un weekend kid-frendlu, recomandate de GOKID

13 evenimente pentru un weekend kid-frendly, recomandate de GOKID

Cu ajutorul prietenilor de la GOKID, iti oferim o lista de 13 recomandari de evenimente, pentru un weekend kid-friendly in 28-29 iulie: ateliere si evenimente gazduite de muzeele din Bucuresti, targuri si festivaluri si alte evenimente speciale.

Va dorim un sfarsit de saptamana minunat!

SAMBATA | 28 IULIE 2018

1. Atelier de stiinta si supravietuire 4-10 ani., Calatorie spre centrul pamantului si inapoi. Atelierul face parte din programul „Invat sa cresc in siguranta” – curs si concurs – avizat MEN – CAERI 2017 oferit de ShoShon Kids. Imbarcarea pe Nava eXplorer ! Sa ai la tine, curiozitatea!

2. Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street. Dupa succesul primelor opt editii, care au reusit sa stranga anual peste 20.000 de participanti in doar patru zile de festival, FITSB extinde programul la o luna de evenimente si devine astfel cel mai mare festival de teatru de strada din Romania. In 2018, FITSB* sarbatoreste a zecea editie cu patru weekenduri de spectacole in perioada 13 iulie – 5 august.

3. In weekend la Cinema Elvire Popesco vedem Filme pentru Intreaga Familie. De la orele 15:00 ruleaza filmul Strajerii. Biletele se pot cumpara de la casieria cinematografului precum si din locatiile partenere.

4. Intamplarile lui Cipollino! Esti curios sa afli cine e Cipollino, prin ce peripeţii trece si cum reuseste sa-si faca prieteni? Vino sa vezi! Iar dupa spectacol vei construi un personaj din legume, fructe si multe alte materiale interesante! Rontaiala nu va lipsi din program! Varsta recomandata 2-6 ani!

5. La Muzeul Naţional al Literaturii Romane au loc ultimele programe Da’DeCe are literatura muzeu in iulie, in care copiii de 6-8 ani insotiti de parinti pot sa viziteze muzeul in prezenta unui educator muzeal care va propune jocuri, povesti, discutii in care variantele copiilor sunt cele bune, iar cuvintele sunt in rolul principal.

6. Marele Picnic ShortsUP 2018, Editia 5. Trei dupa-amiezi si trei seri de filme scurte, destepte, surprinzatoare – in locul deja cunoscut de publicul ShortsUP – Gradina Botanica din Bucuresti.

7. Vara Istoriei pe Calea Victoriei 2018. Editia a IV-a a Școlii de Vara a Muzeului Municipiului Bucuresti. Ultimul atelier are loc sambata, Salonul de Banda Desenata – Povesti din Bucuresti” ilustrarea orasului in ateliere de banda desenata.

8. Programul Caravana Muzeelor se adreseaza copiiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani si reprezinta o calatorie tematica prin Bucuresti. Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor, precum si o paleta de tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea, avand ocazia sa experimenteze practic diverse forme de arta – pictura, desen, modelaj.

DUMINICA | 29 IULIE 2018

9. Atelier senzorial si de dezvoltare a gandirii si comunicarii pentru copii si parinti „Cum ar fi daca…”. Atelier senzorial-filosofic pentru copii de 6 luni – 3 ani si parintii lor, unde simtim, exploram, ne descoperim si invatam sa argumentam (sa ne exprimam argumentat pentru a avea inteles). Am planuit totul pentru ca micutul tau sa exploreze, sa simta, sa gandeasca, sa exprime si sa descopere lumea in felul sau, liber si neingradit.

10. In weekend la Cinema Elvire Popesco vedem Filme pentru Intreaga Familie. De la orele 15:00 ruleaza Incredibila poveste a perei uriaşe (+6). Biletele se pot cumpara de la casieria cinematografului precum si din locatiile partenere.

11. Basmele si povestile pentru copiii care au ramas in Bucuresti prind viata duminica la Trattoria Buongiorno Arena! Daca vremea tine cu noi, piesa de teatru se va juca pe terasa. Nu va faceti griji daca vremea nu va fi frumoasa, caci ne vom muta in interior pana numarati la 10 :).

12. Marele Picnic ShortsUP 2018, Editia 5. Trei dupa-amiezi si trei seri de filme scurte, destepte, surprinzatoare – in locul deja cunoscut de publicul ShortsUP – Gradina Botanica din Bucuresti.

13. Tururi ghidate gratuite: Arhitectura neoromaneascaIn cadrul proiectului cultural ”Arhitectura neoromaneasca in slujba Marii Uniri” va invitam la tururi ghidate gratuite sustinute de istoric de arta dr. Oana Marinache. 29 iulie, ora 18:00 Tur ghidat Gheorghe Simotta.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s