SuperCoders lanseaza un concurs de programare pentru copii

SuperCoders lanseaza un concurs de programare pentru copii

Aflat la a cincea editie, proiectul SuperCoders le ofera celor mici sa invete bazele programarii, prin activitati jucause. Din cadrul proiectului face parte si concursul lansat de astazi, 1 noiembrie 2017 – un concurs de programare pentru copii, despre care poti afla mai multe acum, la Meditatii pentru parinti.

SuperCoders a inceput ca un atelier de programare pentru cei cu varste intre 10 si 13 ani, cu elemente introductive si functii de baza, astfel incat cei mici sa descopere daca sunt atrasi de aceasta arie sau nu. Prin blocuri de cod si cerinte clare, cursurile de programare pentru copii devin un joc.

In prezent, caravana SuperCoders a adus ateliere in 10 orase din tara, iar acum lanseaza un concurs. Toti copiii cu varste intre 10 si 13 ani, care au invatat bazele programarii in Scratch, sunt invitati sa participe la provocarea SuperCoders. Fiecare participant isi dezvolta acasa un joc, o aplicatie sau o animatie, iar apoi isi inscrie proiectul in concurs, pana pe 30 noiembrie. Cele mai bune 50 de aplicatii castiga un curs gratuit in limbajul de programare Python. Mai multe informatii despre concurs gasesti aici.

Alina Stan, coordonator de proiecte CSR Orange Romania, iti ofera mai multe detalii despre SuperCoders si atelierele de programare pentru copii, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s