Ajuta-ti puiul sa evite raceala de toamna

Ajuta-ti puiul sa evite raceala de toamna

Cu siguranta, nu iti vei putea proteja prichindelul de toate bolile din sezonul rece, dar poti sa te asiguri ca se imbolnaveste cat mai rar. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa eviti (pe cat posibil) raceala de toamna.

Spre deosebire de adulti, cei mici sunt mult mai expusi la viroze, gripe si alte afectiuni de sezon, intrucat au un sistem imunitar foarte fragil, care abia incepe sa se dezvolte. Ca urmare, raceala de toamna pare sa faca parte din apanajul picilor.

Ce poti face pentru a-ti feri copilul? Sa il tii toata ziua in casa nu se poate. Nici nu suntem in povestea cu drobul de sare si nici nu iti poti tine puiul intr-o bula de plastic toata viata.

Important este sa iti imbraci piciul corespunzator, adica nici prea subtire, dar nici prea gros, si sa eviti locurile aglomerate.

Totodata, intareste-i copilului tau sistemul imunitar, printr-o alimentatie sanatoasa, variata si echilibrata. Asigura-te ca doarme suficient, ca face miscare si ca are o igiena corecta. Exista, de asemenea, diverse suplimente alimentare si vitamine pe care i le poti oferi micutului in aceasta perioada, pentru a evita raceala de toamna, dar medicul este singurul care ti le poate recomanda.

Mai multe informatii poti afla acum, la Parinti de Pici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s