Cum masori vantul cu ajutorul unui curcubeu

Cum masori vantul cu ajutorul unui curcubeu

Ai auzit vreodata expresia „maneca de vant”? Desi am vazut cateva pana acum, abia de curand am aflat ca asa se numesc trunchiurile de con din material textil (majoritatea cu model in dungi alb-portocalii sau alb-rosii) folosite pentru a masura forta si directia vantului.

Manecile de vant sunt folosite mai ales in aeroporturi, unde e foarte important sa se stie cu ce forta bate vantul si in ce directie.

Daca ti se pare util si distractiv sa stii mereu in ce directie bate vantul, iti aratam cum poti face o maneca de vant acasa, impreuna cu cel mic. E o varianta diferita de manecile de vant clasice, dar mult mai amuzant de facut de catre copii, pentru ca implica nori pufosi din vata si un curcubeu din panglici colorate. Cu alte cuvinte, e o activitate de realizat cat mai curand in familie.

Materiale necesare:

  • un pahar de carton
  • panglica alba
  • panglica cu model de curcubeu sau un set de panglici in culorile curcubeului (rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet) (50-60 cm lungime fiecare)
  • un creion sau un perforator
  • vata si lipici

Foloseste creionul sau perforatorul pentru a face o gaura pe fundul paharului si alte sase gauri de jur imprejurul sau, la aproximativ un centimetru de buza paharului. Incearca, pe cat posibil, sa lasi distante egale intre cele sase gauri.

Indoaie panglica alba pe jumatate, introdu cele doua capete in partea de jos a paharului, apoi innoada-le in interior. Ai obtinut, astfel, o agatatoare pentru viitoarea ta „maneca de vant”.

Taie sase bucati egale de panglica pentru curcubeu si prinde-le in cele sase gauri de pe marginea bazei superioare a paharului. Fa apoi cate un nod fiecarei panglici (in interiorul paharului).

Mai lipeste pe pahar 2-3 bile de vata, din loc in loc, si ai obtinut o minunata maneca de vant curcubeu. O poti folosi pur si simplu in scop decorativ, agatand-o pe perete, sau o poti „pune la treaba”, agatand-o in curte, pe balcon sau in fata geamului si observand cand si cum se schimba directia vantului.

Sursa: www.planningplaytime.com

Daca iti plac activitatile colorate, poti incerca sa faci si:

Curcubeu intr-un pahar

Inimi curcubeu

Cum facem un curcubeu in casa

Curcubeu din bomboane colorate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s