Inimi curcubeu de colorat zilele de toamna

Daca frunzele ruginii nu reusesc sa-ti coloreze zilele mohorate si ploioase de toamna, va reusi cu siguranta inima-curcubeu pe care iti propunem sa o realizezi impreuna cu copiii.

Este o decoratiune adorabila, usoara si ieftina, pe care cei mici vor dori cu siguranta sa o realizeze. Implica foarfeca, acuarele si cartoane, adica e reteta perfecta pentru o seara reusita.

Ai nevoie de:

  • Carton gros;
  • O coala de hartie si calculatorul :);
  • Lipici sau aracet;
  • Acuarele sau vopsea in culorile curcubeului;
  • Foarfeca;
  • Creion;
  • Panglica sau sfoara;
  • Optional – capsator.

Pentru inceput, deseneaza pe carton conturul a sapte inimi de marimi diferite. Poti desena prima data inima cea mai mica, iar apoi pe celelalte, din ce in ce mai mari. Daca nu reusesti sa desenezi inimi perfecte poti folosi sabloane din hartie. Cum faci sabloanele? Cauti o imagine cu o inima pe internet si o redimensionezi pentru a obtine sapte inimi de marimi din ce in ce mai mici.

colorat-curcubeul

Dupa ce ai desenat inimile pe carton decupeaza-le si ordoneaza-le de la mare la mic sau de la mic la mare. Picteaza apoi fiecare inima in cate o culoare a curcubeului. Ai grija ca ordinea marimilor sa coincida cu ordinea culorilor – rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Pentru o sesiune de pictat fara griji poti amenaja spatiul de lucru pe o bucata de carton, pe o folie de plastic sau pe o musama.

Dupa ce s-a uscat vopseaua poti lipi inimile intre ele. Asaza peste inima cea mai mare urmatoarea inima ca marime si lipeste-o in mijlocul ei. Fa la fel cu celelalte inimioare pana cand construiesti o piramida curcubeu.

Capseaza sau fa doua gauri cu creionul in partea de sus a inimii celei mai mari si prinde de ea o panglica sau o bucata de sfoara. Agata apoi inima curcubeu intr-un loc in care sa o vezi des, pentru ca-ti va face ziua mai vesela si mai colorata.

Surse foto: www.littlebitfunky.com/ alittlelearningfortwo.blogspot.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s