Conferinta „Pandemia prin ochii copiilor”, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului

In fiecare an, pe 20 noiembrie, UNICEF sarbatoreste Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, pentru a marca adoptarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului.

Anul acesta se implinesc 31 de ani de la adoptarea Conventiei care promoveaza respectarea drepturilor copilului, ocazie cu care se organizeaza campanii de strangere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confrunta copiii, astfel incat fiecare copil sa se dezvolte la potentialul maxim.

Cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului va fi organizata, pe 20 noiembrie, conferinta online “Pandemia prin ochii copiilor“, la care sunt invitati sa participe, GRATUIT, toti cei interesati de modul in care evenimentele din acest an i-au afectat pe copiii din Romania.

Cei care au suferit mai mult din cauza masurilor impuse de pandemie au fost copiii. Starea lor emotionala a fost influentata de lipsuri, iar economia i-a afectat indirect. Apoi, planul educational nu le-a fost nici el favorabil, cei mici s-au confruntat cu o noua provocare, scoala online.

Pe langa acestea, micutii nu si-au mai putut vedea prietenii si colegii, iar sanatatea lor emotionala a fost data peste cap de izolare si frica de virus. Cei mai afectati de aceasta pandemie , au fost copiii cu dezabilitati, acestia simtind cel mai bine greutatile problemelor in urma dezechilibrarii sociale si emotionale.

Conferinta „Pandemia prin ochii copiilor” este organizata de Asociatia pentru Dialog si Valori Universale (ADVU) in parteneriat cu Itsy Bitsy, Lumina Institutii de Invatamant si Asociatia Reninco.

La eveniment vor participa, ca speakeri, prin intermediul platformei ZOOM:

  • Mariana Arnautu – Specialist Educatie – Asociatia Reninco
  • Irina Ismail – Director Comunicare – Asociatia Conil
  • Mara Priceputu – Psihoterapeut Integrativ

Conferinta va incepe cu un discurs tinut de Rares Voicu, Presedintele Consiliului National al Elevilor si va fi moderata de Raluca Gaina, om de televiziune, cu o vasta experienta in media.

Conferinta se va desfasura vineri, 20 noiembrie, incepand cu ora 18:30, si va fi transmisa pe pagina de Facebook a Asociatiei pentru Dialog si Valori Universale (ADVU)  si pe canalul de YouTube al Asociatiei.

Inscrierea la eveniment este gratuita si se face accesand site-ul advu.ro.

Cum se vede „Pandemia prin ochii copiilor”: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s