Sa intelegem „Puterea relatiilor” in secolul perfectionismului!

Otilia Mantelers, expert in parenting, si Gaspar Gyorgy, psiholog clinician, sustin in tandem prima conferinta din Romania despre „Puterea relatiilor. Calatoria de la vina catre vulnerabilitate si vindecare”!

Evenimentul la care sunt asteptati 400 de parinti si specialisti din toata tara are loc pe 10 octombrie 2015, in Bucuresti.

In contextul in care perfectionismul este, in zilele noastre, foarte apreciat si orice forma de vulnerabilitate este pedepsita, criticata, judecata sau respinsa, este extrem de dificil pentru orice persoana sa ramana echilibrata. Mai mult, orice semn de frica, ezitare, greseala sau neputinta este aspru sanctionata de cei din jur. S-a ajuns astfel ca, la nivel mondial, 4 din 15 persoane adulte, sa sufere de anxietate sau orice forma de depresie*, in timp ce peste 760.000 de copii romani, din aproximativ 3,8 milioane, au o tulburare de sanatate mintala**.

Conferinta „Puterea relatiilor ” va demonstra ca vindecarea de vina este posibila prin traversarea procesului de vulnerabilitate. Filosofia noastra este aceea de a porni de la propria persoana atunci cand ne este greu si a descoperi ranile care s-au activat in noi insine. Aceasta perspectiva este valabila si daca apar probleme in relatia de cuplu sau relatia parentala. Este timpul sa indraznim sa fim vulnerabili sa ne acceptam limitarile, durerea, traumele, momentele de imaturitate si sa alegem sa ne cultivam lumea interioara prin tehnicile vindecarii sufletesti, spune Gaspar Gyorgy, presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie.

Acest proces de vindecare propus de cei doi vorbitori ai conferintei porneste de la reflectarea asupra trecutului fiecaruia dintre noi, pentru a scoate la suprafata durerile nespunse ale copilariei. Cand suntem mici, in functie de perspectivele care vin din partea adultilor responsabili din jurul nostru, invatam ce este acceptabil si ce este de ascuns. Ajungem astfel sa avem un <sine fals>, sa fim ceea ce vor ceilalti sa fim, fara sa indraznim sa ne asumam ceea ce suntem sau simtim cu adevarat. Iar pentru a depasi aceste limitari psihologice avem nevoie sa le intelegem de unde vin si cum ne-au afectat. Acesta este demersul prin care incepem sa ne cultivam pretuirea autentica de sine, sa vedem de unde am pornit si unde am ajuns, completeaza Otilia Mantelers, Pareting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, psiholog in formare si specialist in joaca terapeutica cu copiii de la 0 la 10 ani.

Afla mai multe din acest INFOGRAFIC

Conferinta dureaza 4 ore si este structurata in doua parti. Toate detaliile se gasesc pe http://paginadepsihologie.ro/.

Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy sunt curatorii conferintelor internationale sustinute in Romania de specialisti renumiti la nivel mondial: Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt, dr. Daniel Siegel si Michael Thompson. Pana acum, peste 2.500 de parinti romani si peste 1.000 de experti au beneficiat, prin participari la conferinte si cursuri de parenting, de expertiza celor doi.

* „Global Health Estimates 2014”, Organizatia Mondiala a Sanatatii: http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/mental-health/data-and-statistics

** Estimari furnizate de Organizatia Salvati Copiii Romania: http://salvaticopiii.ro/upload/p00010010_ProiectServiciiIntegrate.pdf


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s