budinca de conopida la cuptor

Budinca de conopida la cuptor

Ingrediente budinca de conopida la cuptor

Conopida este una dintre cele acele legume care trebuie consumate cat mai des. Are numeroase beneficii asupra organismului, contine calciu si este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti.

Cum introduci aceasta legume uimitoare in alimentatia copilului tau? Ei bine, venim cu o solutie care va fi nu numai pe gustul prichindeilor, ci al intregii familii. Incearca o reteta rapida de budinca de conopida, ideala pentru pranz sau cina.

Ingrediente – pentru patru portii:
  • o conopida mare;
  • doua oua;
  • trei linguri de smantana;
  • trei linguri de unt;
  • 150 de grame de telemea;
  • doua linguri de gris;
  • putin pesmet;
  • sare si piper.
Mod de preparare:

Se spala conopida, se taie bucatele, apoi se fierbe in apa cu putina sare. Cand a fiert, se pune intr-un castron si se paseaza cu o furculita.

Separat, se bat bine ouale, se amesteca cu smantana, telemeaua rasa, grisul, sarea, untul incalzit si conopida fiarta.

Se amesteca bine, apoi se pune compozitia intr-un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si lasa in cuptorul incins pana cand se rumeneste.

Budinca de conopida se poate servi calda, dar si rece, ca gustare sau aperitiv! Pofta buna!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s