50 de vieti in 5 luni

Mai putin de 5 luni au trecut de cand Campania “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!” a ajuns la urechile si la inimile voastre! In acest timp, 10 medici voluntari ai Asociatiei Zetta, pe care ii sustin de cand i-am cunoscut cu toata inima, si-au propus sa faca 50 de operatii complexe gratuite intr-un an, pentru oameni greu incercati, a caror viata a fost data peste cap in mod neasteptat fie de incendii, fie de accidente, malformatii sau cancer, necazuri ce le-au mutilat trupurile si le-au intinat sufletele, iar reconstructia atat de necesara nu era la indemana lor.

Clinica Zetta a devenit locul binecuvantat in care cele 50 de operatii au devenit posibile mult mai rapid, nu intr-un an, ci in mai putin de 5 luni, gratie medicilor ce au daruit sute de ore din timpul lor si experienta pe care o au, dar si datorita voua, oamenilor cu suflet mare ce ati ales sa duceti vestea mai departe pentru ca atatia oameni sa stie si sa devina donatori, acoperind costul atat de necesar al consumabilelor utilizate in interventiile chirurgicale.

Fara aceste consumabile, operatiile nu ar fi posibile, chiar dacă medicii muncesc gratuit în beneficiul bolnavilor, in aceasta campanie. Fie ca ati donat 10 RON, 20 de RON sau mai mult, fiecare dupa forta sa, ati daruit viata, speranta si zambete, intelegand ca e important sa ne pese, dar si ca “unde-s multi puterea creste”!

Cat e de greu sa daruim un minut din viata noastra, minutul acela in care sa intram, de pilda, pe www.asociatiazetta.ro, sa apasam butonul Doneaza si sa ne lipsim de 10 RON, 20 RON sau 50, pentru a darui viata, pur si simplu? Ce poti face mai bun cu 10 RON decat ca dai o sansa reala unui om aflat in cel mai greu moment al vietii sale, precum cei din atatea povesti reale pe care le-am adus în atentia voastră în aceste 5 luni? E vreunul dintre noi ferit – garantat – de un necaz ca al lor? Chiar nu ni se poate intampla? Am vrea ca atunci sa ii pese cuiva si de noi, cand simtim ca avem mainile legate si propria viata nu depinde de noi? Stiati ca puterea solidaritatii e singura solutie pentru viata, uneori?

Medicii voluntari, in frunte cu domnul Dr. Dragos Zamfirescu, duc binele mai departe si pornesc cu incredere pe drumul spre urmatoarele 50 de vieti transformate! Dar nu uitati: de fiecare dintre noi depinde sa incurajam, sa sprijinim, sa nu oprim aceasta campanie si sa inspiram si alti profesionisti sa-si uneasca fortele si sa faca la fel. Daca faptele bune s-ar inmulti, cu siguranta am trai intr-o tara mai buna. Multumim pentru generozitate si omenie si ne bazam in continuare pe fiecare dintre voi!

In Campania “Zetta- Ajuta-ne sa ajutam!”, printre cazurile complexe ce au necesitat interventii dificile sau in premiera si au avut o durata ce a depasit 10 ore in sala de operatie, amintesc:

  • reconstructie de plex brahial la un tanar de 23 de ani care a avut cel mai dificil caz din punct de vedere al complexitatii leziunilor, radacinile nervoase fiind smulse complet din coloana vertebrala;
  • excizia unei tumori gigant – interventie pentru care au fost necesare peste 12 ore petrecute in sala de interventie de catre medicii Zetta;
  • maraton de reconstructii mamare de Ziua internationala a reconstructiei mamare – medicii au redat zambetul a 5 femei care necesitau reconstructie mamara dupa ce au trecut prin experienta unei mastectomii;
  • transplantul de ganglioni limfatici – premiera in Romania – interventie cu un grad de complexitate foarte ridicat, cu o durata de aproximativ 8 ore;
  • reconstructie ureche la copil in varsta de 5 ani;
  • paralizii de plex brahial la copii care, din cauza manevrelor efectuate la nastere, au avut nervii membrului superior smulsi din coloana vertebrala, de la nivelul gatului, ramanand astfel cu manutele paralizate;
  • interventii de reconstructie in urma incendiilor, a accidentelor rutiere, montane, de munca, etc.

Pe parcursul anului 2018, si pana sa inceapa actuala campanie, medicii voluntari au realizat zeci de interventii, iar multe dintre operatiile pentru care nu au existat la acea vreme donatii care sa acopere consumabilele atat de necesare, au fost totusi realizate, Clinica Zetta asumandu-si si aceste costuri. Pentru a impinge, insa, limitele faptelor bune cat mai departe si pentru a nu ajunge la fundul sacului, solidaritatea este solutia. Medicii Clinicii Zetta si-au propus ca, in 2019, 10% din timpul lor dedicat pacientilor, sa fie pro-bono pentru acestia, dar tocmai aceasta solidaritate si rezultatul propus obtinut in 5 luni, in loc de 1 an, le da sperante ca lucrurile vor merge mult mai bine.

Clinica Zetta a inregistrat in 2018 o crestere semnificativa a numarului de pacienti, peste 1.340 s-au adresat anul trecut Centrului de Excelenta in Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva pentru interventii chirurgicale estetice si reconstructive.

In anul 2017, a luat fiinta Asociatia Zetta, organizatia non-profit fondata de Dr. Dragos Zamfirescu, care are ca obiectiv continuarea activitatilor civice si sociale realizate in cadrul clinicii.

Numarul procedurilor estetice a crescut cu un procent de 100% ca urmare a introducerii unor noi tipuri de Servicii de medicina estetica precum: peeling-ul chimic si radiofrecventa. Un numar semnificativ dintre pacientii clinicii au fost din strainatate anul acesta, Clinica Zetta are pacienti din 44 de tari, dintre care 21 sunt europene. In topul procedurilor realizate de catre echipa chirurgicala se afla augmentarea cu implant mamar, rinoplastia, liposuctia si procedurile de chirurgie reconstructiva a mainii, de la interventii pentru tratarea sindromului de canal carpian, pana la reconstructii complexe.

Clinica Zetta este locul in care au fost realizate si in 2018 numeroase premiere pentru clinicile private, premiere medicale nationale si mondiale. Printre acestea aminitim: reabilitare orala complexa bimaxilara utilazand implanturi dentare, transfer liber microchirurgical osteoperiostal din condilul femural medial pentru reconstructia unei necroze/pseudartroze de scaphoid, reconstructie zambet cu 2 vectori de miscare, primul transplant de ganglioni limfatici vascularizat, o artroscopie de pumn si o artroscopie de police.s

Este momentul sa sarbatorim zecile de vieti transformate in bine si, de aceea, va asteptam marti, 26 februarie, incepand cu ora 18:00, la Hollywood Multiplex in Bucuresti Mall, unde ne putem bucura de evenimentul LOVE Z-ONE, un concert caritabil sustinut de artistii Connect-R si RaluKa in beneficiul Campaniei “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”. Banii stransi din vanzarea biletelor vor fi donati in sprijinul copiilor si adultilor cu situatii sociale precare si diagnosticati cu patologii dificile, pentru a putea beneficia gratuit de interventii chirurgicale complexe in cadrul campaniei noastre. Biletele pentru concert se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizia www.iabilet.ro/retea. Va asteptam alaturi de noi! Ajutati-ne sa ajutam!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s