Programarea pe intelesul copiilor

Spunem despre tinerele generatii de azi ca „s-au nascut cu calculatorul in brate”. Dar pe cati ii pasioneaza programarea? Putem sa o facem mai atractiva, mai pe intelesul copiilor? Hai sa aflam!

”Copiii de azi dau click-uri, gliseaza si isi fac drum doar prin atingere. Dar, daca nu le oferim unelte sa faca lucruri cu computerele, vom creste doar consumatori, in locul unor creatori”, ne avertizeaza Linda Liukas, programatoare si povestitoare, in aceasta conferinta TED.

Tot ea ne ofera exemple si idei pentru a face programarea mai accesibila pentru copii. Iar un prim sfat al ei este sa vedem in orice obiect o posibilitate de a crea ceva mai bun, sa le oferim copiilor un exercitiu de creativitate. Pentru ca, de fapt, exact asta este programarea: un joc de creativitate.

Un exemplu ar fi fetita care si-a imaginat ca, un simplu far de bicicleta, accesorizat cu un cod informatic, ar putea proiecta filme!

Un alt sfat al Lindei este ca parintii sa invete alaturi de copiii lor. Vor veni momente in care copiii vor pune intrebari despre cum functioneaza anumite elemente tehnologice. Si, in loc sa le spunem ca este prea complicat, cel mai constructiv comportament este sa le raspundem cu „Hai sa invatam impreuna!” Poti petrece un timp de calitate in familie, intr-un proces interactiv si creativ de invatare.

Afla aici mai multe despre cum poti explica programarea pe intelesul copiilor.

[ted id=2417 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s