Prima iesire la restaurant in familie

Prima iesire la restaurant cu micutul tau poate fi mai delicata. De aceea, iti propun cateva idei pentru a face acest eveniment placut atat pentru tine, cat si pentru copil.

Bineinteles, prima iesire la restaurant in familie depinde de multi factori: temperamentul, dispozitia si varsta copilasului tau, locul pe care il alegi si activitatile desfasurate.

Unele dintre aceste elemente pot fi influentate. Iata cum.

  • Alege un loc prietenos pentru copii

Decat sa mergi intr-un loc costisitor, cu mancare sofisticata (pe care micutul tau oricum nu o va aprecia), mai bine cauta un local potrivit pentru familii – cu atat mai bine este daca are si un loc de joaca. Daca nu gasesti asa ceva…

  • Pregateste jocuri si activitati

Cand iesi la restaurant cu puiul tau, este bine sa stii ca se va plictisi – fie pentru ca dureaza prea mult pana vine mancarea, fie pentru ca discutiile de adulti nu il intereseaza etc. De aceea, este bine daca ai la tine niste creioane colorate si cateva foi de hartie sau un joc care sa il tina ocupat.

  • Stabiliti impreuna un set de reguli

Daca regulile de purtare la masa au fost deja invatate, nu strica niciodata o mica „repetitie” inainte de eveniment (iesirea in oras). Inainte sa plecati de acasa, explica-i faptul ca nu veti mai fi doar voi, ci mai multa lume. De asemenea, spune-i la ce sa se astepte.

  • Alege o masa aproape de iesire sau afara

Daca este posibil sa gasesti o masa langa usa, este de preferat sa o alegi pe aceea. Este posibil sa apara situatii in care micutul tau sa planga sau sa faca prea mult taraboi. In aceste cazuri, iesi putina vreme cu el, asteapta sa se linisteasca si asculta ce problema are. De asemenea, explica-i de ce ati iesit din local.

  • Ofera-i o experienta de neuitat!

Prima iesire la restaurant a copilului tau este un eveniment si trebuie privit ca atare. Nu ii comanda micutului tau aceeasi mancare pe care o gaseste si acasa. Lasa-l sa isi aleaga ceva din meniu si incearca sa ii oferi o experienta noua si frumoasa. Si da, asta poate insemna si un desert mare mare de tot la final, care (cel mai probabil) va ramane pe jumatate nemancat. Face parte din tot amuzamentul.

In cele din urma, nu te ingrijora prea mult. Chiar daca vor fi plansete sau nemultumiri, in cele din urma, va fi o experienta noua pentru voi toti si o amintire de care sa va amuzati peste ani.

Cum a fost prima iesire cu micutul tau? Astept povestile tale in rubrica de comentarii!

Autor articol: Oana Anghel – Editor Web Itsy Bitsy

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s