Picteaza cu lana

Daca vrei sa iei o pauza de la clasicele picturi cu acuarele iti recomand pictura cu lana. Mai putin intalnita la noi, pictura cu lana este folosita de secole in Mexic, unde este o adevarata arta. La fel ca majoritatea obiectelor traditionale mexicane, picturile cu lana sunt foarte vesele si viu colorate, realizate cu multa migala.

Inainte de a va apuca de pictat cu lana, spune-le copiilor ca activitatea pe care urmeaza sa o faceti necesita rabdare si atentie la detalii. Noi va promitem ca la final veti fi cu totii incantati de operele de arta realizate.

Materiale necesare:

  • Coala de hartie (de preferat cartonata)
  • Lana de cat mai multe culori
  • Lipici (cu varful usor ascutit)
  • Foarfeca
  • Creion
  • Scobitoare

Pentru inceput, deseneaza conturul obiectului pe care ii vei “picta” cu lana. Fa desene simple, nu foarte mici, fara multe detalii, si contureaza-le clar, lasand intre liniile conturului suficient spatiu pentru a fi umplut cu lana.

Traseaza apoi conturul cu lipici, dar nu lasa sa curga foarte mult, pentru a nu “ineca” lana. Lipeste apoi peste conturul din lipici un fir de lana, apasand usor coala de hartie. Inainte de a continua, lasa sa se lipeasca bine firul de lana. Intre timp, puteti vedea un film sau va puteti juca in familie.

Dupa ce s-a uscat conturul poti umple desenul cu lana. Pune intai un strat subtire de lipici, intinde-l bine in interiorul conturului din lana, iar apoi aseaza fire de lana unul langa altul, urmand curbele desenului. In etapa asta te poate ajuta mult o scobitoare, sa “ghidezi” firele de lana.

pictura-lana1

Poti continua sa lipesti lana in tot spatiul disponibil pe foaie, astfel incat sa nu ramana niciun milimetru gol.  Apasa usor lana de fiecare data, pentru a se lipi bine.

Dupa ce ai terminat lasa desenul sa se usuce si expune-l apoi la loc de cinste.

Nu uita sa ne spui cum ti-a iesit pictura! Suntem tare curiosi sa aflam si sa-ti vedem opera!

desen-lana

Sursa foto: picklebums.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s