Raguseala

De foarte multe ori ne-am confruntat cu o raguseala aparuta din senin. Ea apare atunci cand sunt anumite elemente care forteaza corzile vocale. Copiilor li se intampla frecvent sa fie ragusiti pentru ca ei tipa des. La adulti, in schimb, acest lucru este cauzat de faptul ca isi utilizeaza vocea in parametrii gresiti.

Atunci cand ne confruntam cu noduli vocali la copii, mai ales in perioada de schimbare a vocii, la pubertate, nu este nevoie sa mergem la doctor cu ei. In cazul adultilor nu se pune problema de a nu merge la doctor. Cauzele nodulilor pot fi multiple si pot aparea complicatii in timp.

Pentru o simpla raguseala nu e nevoie sa luam medicamente, mai bine apelam la repaus vocal, compresa calda si ceai caldut, nu fierbinte. In perioada in care gatul este inflamat sau iritat nu este indicat sa consumam nimic fierbinte.

Cristian Ionita, medic primar ORL, ne povesteste pe larg despre subiectul acesta, la Traieste Sanatos cu Simona.

 

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s