Ministerul Educatiei sustine educatia copiilor online

Monica Anisie, ministrul Educatiei a facut in aceasta dimineata o videoconferinta online in care a anuntat ca “masura de suspendare a cursurilor poate continua pana cand nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor nostri”. Ea a recomandat ca toate cadrele didactice sa tina legatura cu elevii cu ajutorul tehnologiei si parintii sa nu isi expuna copiii in afara casei, in spatii aglomerate. Declaratia a venit ca o reactie la hotararea decretarii starii de urgenta anuntata sambata, 14 martie de presedintele Klaus Iohannis pentru a limita efectele pandemiei de COVID – 19.

Videoconferinta cu jurnalistii a fost ca o demonstaratie in plus a faptului ca este nevoie de adaptarea modului in care cadrele didactice pot sustine on-line educatia in Romania pe toata perioada in care este in vigoare starea de urgenta, o nevoie de modernizare a Romaniei si la capitolul educatie. Ceea ce se face acum cu implicarea rapida a societatii civile, a specialistilor deschide noi drumuri pe care educatia poate continua si dupa ce trece aceasta criza, a spus Monica Anisie.

Pentru educatia la distanta a copiilor care au acces la internet in conferinta au fost prezentate resursele gratuite, care pot fi accesate de orice scoala sau cadru didactic pentru a se adapta rapid la noile nevoi ale copiilor: www.clasaviitorului.ro si scoalapenet.ro.

Pentru copiii care nu au acces la internet Ministerul Educatiei a facut un parteneriat cu Televiziunea Romana, care a relansat emisiunea Telescoala. Ea va fi difuzata zilnic in intervalele 9:00 – 10:00 si 15:00 – 16:00. Emisiunile vor putea fi revazute si pe platformele online ale televiziunii nationale.

„Vreau sa va asigur ca vom valorifica orice initiativa si solutie venita catre noi in sprijinul copiilor” a mai declarat ministrul Monica Anisiei, multumind specialistilor care au lucrat mult in aceste ultime zile pentru a crea un cadru de functionare a demersului educativ, in conditiile de stare de urgenta si izolare la domiciliu a copiilor.

Ministrul Educatiei a mai anuntat ca in cursul zilei, va avea loc o noua Teleconferinta cu reprezentantii specialistilor din cercetarea biomedicala care s-au unit acum intr-un proiect de cercetare aplicata cu obiectivul de reactie rapida si eficienta in fata pandemiei de COVID-19. Vom reveni cu detalii.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s