Liderii anului 2019 in muzica pentru copii

Se spune ca muzica este un medicament pentru minte si suflet, iar psihologii sustin ca atunci cand vorbim despre dezvoltarea copiilor nostri, muzica ar trebui sa treaca pe primul loc. Muzica ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte din punct de vedere intelectual, emotional si social, si incurajeaza dezvoltarea motorie si limbajul.

La Gala Itsy Bitsy de anul acesta premiem oamenii care, prin muzica lor, au reusit sa ajunga la inimile multor generatii de copii, reusind sa le insufle dragostea si pasiunea pentru muzica.

Liderii anului 2019 in muzica pentru copii sunt:

Cristina Manoliu Savulescu, dirijorul corului de copii Sunetul Muzicii

Cristina Manoliu Savulescu este dirijorul si coordonatorul Corului de Copii Sunetul Muzicii. Corul a luat fiinta in anul 1995 si reuneste copii talentati din Balotesti, Corbeanca si intregul Ilfov.

De-a lungul anilor, copiii din corul Sunetul Muzicii au participat la numeroase evenimente, festivaluri si concursuri, fiind admirati si aplaudati de fiecare data. De asemenea, au cantat pe scena Parlamentului European, au fost invitati in diverse emisiuni televizate si au fost prezenti la marile evenimente organizate de Itsy Bitsy FM, precum 1uniFest sau Back to School.

Elena Maria Nicolai, coordonatoarea corului de copii Meloritm

Elena Maria Nicolai este coordonatoarea Corului de copii Meloritm din 2002, iar in 2019 a devenit director artistic al Palatului National al Copiilor din Bucuresti, sub auspiciile caruia Corul Meloritm canta din anul 1979, cand a fost infiintat.

In 2019, corul de copii Meloritm a aniversat 40 de ani si a participat la o multime de evenimente, concerte, spectacole, festivaluri si concursuri, cum ar fi International Christmas Advent Chorus Inside, de la Roma, unde a obtinut Premiul I.

De asemenea, Elena Maria Nicolai a initiat, in 2019, Concursul de Muzica Vocala si Corala Marele Premiu al Palatului National al Copiilor, unde corul Meloritm a obtinut Locul I si Trofeul Concursului.

Ion Marin, fondatorul Programului National Cantus Mundi

Personalitate importanta a scenei muzicale internationale si un reputat ambasador al culturii romane in lume, dirijorul Ion Marin a visat sa creeze cel mai amplu program de integrare sociala prin cant coral destinat copiilor si tinerilor din Romania. Ideea sa a devenit realitate in 2011, prin mobilizarea voluntara a Corului Madrigal, iar in 2014 s-a lansat oficial Programul National Cantus Mundi.

In prezent, platforma Cantus Mundi faciliteaza interactiunea dintre peste 1.400 de dirijori de coruri de copii din Romania, iar din 2015 au loc ample evenimente Cantus Mundi in toata tara. In Program sunt inscrisi deja peste 49.000 de copii si tineri, care se bucura de sansa de a canta impreuna si de a urca pe scena alaturi de artisti celebri. Acesti copii promoveaza cantul coral pe tot cuprinsul tarii, depasind bariere legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe.

Monica Munteanu, Academia Hi Ha Hu

Monica Munteanu este psiholog clinician si unul din fondatorii Academiei Hi Ha Hu – proiectul de suflet al A.I.P.A (asociatia pentru interventie precoce in autism). In cadrul academiei, Monica Munteanu a pus bazele trupei de muzica pentru copii care poarta acelasi nume – Academia Hi Ha Hu – si care ii incanta pe copii cu piese pline de ritm, versuri haioase si indemnuri valoroase. Cantecele pe care trupa Hi Ha Hu le compun si le canta le ofera copiilor sansa de a descoperi lumea si pe ei insisi prin muzica.

Printre cele mai fredonate cantece ale Academiei Hi Ha Hu se numara „Lupul feroce”, „Formatia mea”, „Relaxare” si „Pupirichicei”, unele dintre cele mai indragite melodii de catre micii ascultatori Itsy Bitsy FM.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s