Jocurile Copilariei: Sotron cu Nicu Alifantis

Poti sa sari intr-un picior? Atunci, hai la sotron! Nicu Alifantis ne povesteste despre jocul sau preferat din copilarie, care a inspirat si titlul albumului sau pentru copii: Sotron!

Dintre jocurile copilariei, acesta este unul dintre acelea care te provoaca la miscare fara sa iti dai seama. Asa ca, nu numai ca te distrezi (in familie sau cu prietenii), dar ai si parte de o portie mare de sanatate, dupa cum ne spune si Nicu Alifantis, in videoclipul de mai jos.

Pentru Sotron, nu ai nevoie de prea multe materiale. Daca faci rost de o creta (colorata sau alba) si o pietricica si gasesti o bucata de alee asfaltata prin parc, esti pregatit(a) de joc!

Cum se joaca:

Pe terenul de joaca se deseneaza cu creta o figura constituita din patrate, cercuri sau dreptunghiuri. Ele se numeroteaza de la prima figura la ultima. Copiii se pot imparti pe echipe sau pot juca individual.

Primul jucator, sau reprezentantul primei echipe, arunca pietricica in prima casuta, numerotata cu cifra 1. Apoi sare intr-un picior din casuta in casuta (evitand sa calce pe linii) si va ajunge la ultima figura. Se intoarce in acelasi fel spre prima casuta, ridica pietricica si iese din sotron.

Acelasi lucru il va face si urmatorul jucator, pana cand pietricica a fost aruncata in toate casutele. Daca vreunul din jucatori se dezechilibreaza, sau calca pe linia vreunei casute si nu in interiorul acesteia, atunci cand ii va veni randul din nou, va repeta aruncarea la aceeasi casuta. Castiga cel care a aruncat pietricica in toate casutele.

A doua proba consta din sarituri pe 2 picioare din casuta in casuta. Castiga cel care greseste de cele mai putine ori. Poti face jocul de sotron si mai amuzant, inlocuind cifrele cu zilele saptamanii.

„Sa ne jucam cat mai mult afara, pentru ca destul stam in casa”, ne indeamna Nicu Alifantis. Vezi aici


Ultimele articole

Un comentariu la „Jocurile Copilariei: Sotron cu Nicu Alifantis”

  1. Foarte frumoase amintiri(jocurile copilariei). Felicitari pentru realizarea acestor articole. Am si eu o incercare timida despre jucariile copilariei mele. Un catalog grafic pentru cei mai tineri care nu stiu multe lucruri despre cum ne jucam noi. Cu drag, http://www.criptica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s