Radem si ne jucam in familie

In aceasta saptamana, Itsy si Bitsy le-au amintit copiilor si parintilor despre frumusetea, bucuria si importanta jocului impreuna.

In cadrul emisiunii „Radem in familie”, Itsy si Bitsy ne-au aratat ca cei mici nu au nevoie de multe lucruri pentru a se simti impreuna, pentru a se simti iubiti. Important este ca, in familie, parintii si copiii sa petreaca timp de calitate impreuna, pentru a intari relatia dintre ei.

Uite cateva exemple de activitati pe care le fac parintii alaturi de micutii lor, in familie:

Alergatelea

Baba Oarba

Badminton cu mama

Baschet cu tata

Blanco –  Asa se joaca asa: se scriu 6 cuvinte pe tabla. Sa zicem ca primul cuvant este ”alune”; urmatorul cuvant trebuie sa aiba cel putin o litera din cuvantul alune (propus de Gabriele Fiorela)

Danseaza cu mama

De-a doctorul

Fazan simplu, in borcan sau in valiza

Fotbal fara minge – Asa se joaca: participantii se antreneaza ca si cum ar avea mingea la picior (propus de Victor din Voluntari)

Ghici ghicitoarea mea

Instrumente muzicale fara instrumente – Asa se joaca: se imita instrumentele muzicale din maini si se reproduce vocal sunetul (propus de Giulia din Bucuresti)

Leapsa

Lego cu mama

Manichiura – coaforul –Asa se joaca:participantii se grupeaza doi cate doi si se coafeaza unii pe altii (propus de Lavinia din Campina)

Om pe pamanat

Painicile

Prinselea

Remi

Sah

Sotron

Sticluta cu otrava

Tenis de camp

TOMAPAN

Vad culoarea – Asa se joaca: un participant spune ce culoare vede, iar celalalt ii raspunde cu un obiect/ lucru care are culoarea respectiva. Excemplu: „vad culoare bleu” – raspuns: „cerul, marea” (propus de Iulia din Bucuresti)

V-ati ascunselea

Veverita din maini – Asa se joaca: se fac umbre pe pereti cu mainile (propus de Mihnea din Bucuresti)

betisor

Copilul tau are nevoie de timpul tau, nu de banii tai – o campanie ITSY BITSY


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s