Jocurile Copilariei: Lapte Gros cu Monica Anghel

Te-ai pregatit de o multime de sarituri si rasete? Inseamna ca esti gata sa joci Lapte Gros! Afla regulile acum, de la Monica Anghel!

Iata un joc potrivit atat pentru vacantele la tara, cat si pentru gasca de la bloc. Iti va testa echilibrul, abilitatea de a sari si chiar si capacitatea de a nu trisa.

Pentru a afla mai multe despre Lapte Gros, am stat de vorba cu Monica Anghel, despre care stiam deja ca este extrem de jucausa. Afla regulile aici si vezi mai jos cum se joaca.

Numar de jucatori: cel putin 5 (ar trebui sa fie mereu un numar impar de jucatori).

Ai nevoie de: spatiu mare, in care sa poti sari.

Cum se joaca:

Un jucator va fi « baza » (el sta in picioare, eventual sprijinit de perete sau de un copac). Ceilalti se impart in doua echipe, cu numar egal de participanti. Se face o numaratoare pentru a stabili care echipa se pune si care sare.

Echipa care se pune se asaza astfel: un copil se apleaca, astfel incat capul lui sa fie tinut de palmele impreunate ale celui care este in picioare. Urmatorul se pune cu capul intre picioarele celui din fata sa, si tot asa, pana se formeaza un sir de spinari aplecate.

Se pregateste echipa care sare astfel: primul copil striga « Lapte grooooos ! » si alerga de la distanta pentru a sari pe spinarile celor din echipa adversa. El trebuie sa se miste in asa fel incat sa ajunga pana la spinarea primului copil din echipa care se pune. Daca nu cade, ramane acolo. Daca insa se dezechilibreaza si cade, atunci inseamna ca echipa lui a pierdut si trebuie sa se puna ea.

Urmeaza sa sara si ceilalti jucatori, strignd de fiecare data « Lapte gros ». Daca uita sa strige, trebuie sa se puna echipa lor. Daca totul decurge fara incidente, ultimul care a sarit ii arata copilului care sta « baza » un numar de la 1 la 5 pe degetele de la o mana. Apoi anunta: « Gata ! ».

Primul copil, cel care sta cu fruntea in mainile copilului « baza » trebuie sa spuna cu voce tare un numar de la 1 la 5 (Atentie! Copilul « baza » trebuie sa fie de incredere si sa nu triseze, sa nu-i arate numarul celui care trebuie sa ghiceasca!).

Daca acesta a ghicit numarul aratat inainte, inseamna ca echipa lui a castigat si atunci se va pune echipa adversa. Daca nu a ghicit, inseamna ca trebuie sa se mai puna inca o data. Jocul continua pana ii cearta mamele pe copii ca iar joaca jocul asta care le rupe spinarile.

Vezi aici exact cum se joaca Lapte Gros. Ne arata Monica Anghel!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s