Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta logico-matematica

Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta logico-matematica

Fiecare copil, inca de cand se naste, este mai predispus la anumite tipuri de inteligenta. Dar asta nu inseamna ca nu poate lucra la dezvoltarea tuturor inteligentelor. De aceea, la Happy Music cu Ruxandra si Marius, am vorbit despre inteligenta logico-matematica si am aflat jocuri pentru cresterea acestei laturi. Afla ce jocuri ti-a pregatit Adriana Mitu, parenting trainer, pentru a-ti ajuta piciul sa gandeasca mai strategic.

Din ceea ce am studiat si am aflat eu, da, ne nastem cu anumite zone din creier care sunt mult mai dezvoltate decat altele, insa putem lucra si pe celelalte”, spune Adriana Mitu. Tot ea explica faptul ca toate aceste tipuri de inteligenta pot fi dezvoltate cel mai bine in perioada de prescolaritate. La fel este si pentru inteligenta logico-matematica.

Copiii ce au o inteligenta logico-matematica nativa, sunt cei care cauta constant solutii pentru anumite jocuri: cum sa potriveasca cuburile mai bine, cum sa le asocieze altfel. Le place sa analizeze, sa sorteze, sa masoare, sa puna pe categorii.

Atat pentru ei, cat si pentru prichindeii care au nevoie sa isi mai lucreze aceasta latura, Adriana Mitu a propus o serie de jocuri care ii vor ajuta sa isi dezvolte:

  • abilitatea de a lucra cu cifre;
  • gandirea strategica;
  • abilitatea de a rezolva probleme si de a gasi solutii.

Jocuri si activitati pentru inteligenta logico-matematica:

Jocuri cu diferite forme

pe care copilul le potriveste in anumite locuri, in functie de marimea si forma geometrica a acestora. Aceasta activitate il ajuta pe copil sa-si stabileasca conceptele de marime, adancime, sus-jos si asa mai departe.

Activitati de sortare a lucrurilor pe diferite categorii

Spre exemplu, aduna cateva obiecte din casa si jucati un joc in care sa le puneti pe categorii. Gasiti cat mai multe categorii in care puteti grupa obiectele respective.

Experimente stiintifice

Unele dintre ele sunt foarte usor de facut acasa si il ajuta pe copil sa inteleaga anumite notiuni de fizica, ori chimie. Avem o intreaga serie de experimente stiintifice, pe care le poti incerca alaturi de prichindelul tau.

Jocuri si probleme de logica

Poti tipari fise cu astfel de probleme de logica, sau poti cumpara carti cu probleme amuzante. Cat despre copiii mai maricei, poti incepe sa ii inveti jocuri de societate, prin care sa isi dezvolte gandirea strategica.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s