Jocul de luni: Jocuri pentru inteligenta lingvistica

Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta lingvistica

Povestile ne ajuta in foarte multe situatii: sa ne descarcam emotional, sa legam prietenii si relatii, sa ne dezvoltam creativitatea. Cum nimeni nu se naste povestitor, parenting trainer Adriana Mitu a gasit niste solutii ludice, prin care sa ii ajutam pe copii sa isi creasca aceasta latura. La Happy Music cu Ruxandra si Marius, ea a venit cu o multime de jocuri si activitati care ajuta inteligenta lingvistica. Daca nu le-ai auzit, descopera-le in podcastul de aici.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale povestilor, despre care am mai vorbit si cu alte ocazii, este ca au un rol terapeutic, ajutandu-ne sa ne eliberam de emotiile care ne supara. Daca iti inveti copilul sa spuna povesti, sa povesteasca ce i s-a intamplat peste zi, ii va fi mult mai usor sa se descarce. Insa, pana acolo, este nevoie sa ii cresti micutului inteligenta lingvistica. Iar cel mai usor mod de a face asta este prin… joc!

Jocurile si activitatile despre care ne-a vorbit Adriana Mitu il vor ajuta pe copil sa isi dezvolte:

  • abilitatea de a povesti si de a se exprima;
  • vocabularul;
  • creativitatea.

Asculta podcastul de aici, pentru a afla cele patru activitati. De asemenea, mai jos, gasesti regulile scrise.

Jocuri si activitati pentru inteligenta lingvistica:

Lecturarea unor povesti

De la povesti scurte, cand sunt mici, pana la povesti mai complexe pe masura ce cresc.

Povesti cu animalute de plus

Folositi animalele din plus pentru a spune o poveste. Un fel de teatru cu papusi, in care puneti in scena o poveste.

Bonus: acest tip de joc este terapeutic si puteti vindeca unele temeri, ori alte situatii din viata copilului. Spre exemplu, daca cel mic se teme de separarea de parinti, veti folosi 3 animale din plus – Mama Urs, Tata Urs, Ursulica – si veti povesti despre cum Ursulica se temea sa fie departe de Mama Urs si de Tata Urs. Daca se teme de masini, puteti folosi un personaj lego si o masinuta de jucarie pentru acest scenariu. Urmariti indicatiile copilului si invitati-l sa creeze propriul scenariu in care personajul isi depaseste frica si astfel sa deprinda si arta povestirii.

Povestea in lant

Este un joc simplu si amuzant, de jucat in doi, in trei, in patru sau mai multi. Unul dintre voi incepe povestea si povesteste un minut, iar apoi celalalt o continua si tot asa pana va saturati de povestit.

Intrebari surpriza

Adreseaza-i copilului intrebari creative, care sa il ajute sa povesteasca si sa isi imagineze diferite scenarii.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s